Eveniment

Tranzactii valutare de 7,1 mld. euro in decembrie

13.01.2005, 00:00 11



Volumul tranzactiilor pe piata valutara interbancara a fost in luna decembrie de 7.135 de milioande de euro, indica datele Bancii Nationale.



Comparativ cu luna precedenta, volumul a scazut cu 867 de milioane de euro, de la 7.997 de milioane de euro. Noiembrie a consemnat insa sI recordul tranzactiilor lunare pe anul trecut. Aceasta in contextul in care, dupa anuntul bancii centrale privind decizia de a permite o flotatie mai libera a cursului de schimb, volumele zlnice tranzactionate au crescut simtitor.



Volumul tranzactiilor lunare pe piata a crescut simtitor pe parcursul anului trecut, de la un minimum de 3.178 de milioane de euro in luna ianuarie pana la varful consemnat in noiembrie. Evolutia a fost alimentata in principal de intrarile maimari de valuta. O parte insemnata a acestora au provenit de la muncitorii romani aflatI la munca in strainatate. Pe parcursul anului au intrat insa sI capitaluri venite sa speculeze diferentialul mare dinrte dobanzile oferite la lei si cele de pe pietele internationale, care au fost aproximate la un miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO