Eveniment

Tranzacţie uriaşă în tenis: Miliardarul român Ion Ţiriac a vândut Turneul de la Madrid către IMG

Tranzacţie uriaşă în tenis: Miliardarul român Ion...

Autor: Ştefan Stan

06.12.2021, 15:27 17794

Ion Ţiriac a vândut turneul de la Madrid către IMG, în una dintre cele mai importante tranzacţii din tenis, potrivit unui anunţ postat pe pagina oficială a Madrid Open. Tranzacţia se va finaliza în prima jumătate din 2022, aşteptând încă aprobarea AFP / WTA şi a ale autorităţilor de reglementare.

Turneul Mutua Madrid Open, unul dintre cele 9 evenimente ATP Masters 1000 şi patru WTA 1000, se va alătura suitei de turnee de tenis deţinute de IMG, inclusiv Miami Open. 

”Turneul Mutua Madrid Open va fi o adiţie importantă la portofoliul de evenimente globale. Aşteptăm să folosin reţeaua extinsă media, parteneriate de branding şi retail pentru a adăuga valoare producţiei, la fel cum am făcut cu Miami Open”, a spus Sam Zussman, Co-preşedinte pe divizia de Media şi Evenimente a IMG. 

IMG este o companie deţinută de grupul Endeavor încă din 2014. Gigantul a transformat Miami Open într-un turneu de talie mondială, aducând cea mai mare audienţă pentru un turneu de tenis din afara celor de Grand Slam. 

Simona Halep s-a impus cu două titluri la Madrid, în 2016 şi 2017. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO