Eveniment

Tranzacţia Transeastern Power BV-OMV Petrom Wind Power, analizată de Consiliul Concurenţei

Tranzacţia Transeastern Power BV-OMV Petrom Wind Power,...

Autor: Mona Scarisoreanu, Mediafax

11.09.2017, 14:55 121

Operaţiunea constă în achiziţionarea de către Transeastern Power B.V. a companiei OMV Petrom Wind Power S.R.L.

Transeastern Power B.V. este o societate olandeză şi se concentrează pe activitaţi de tip holding, deţinând participaţii în diferite alte entităţi. Aceasta operează în România în domeniul producerii de energie (microhidrocentrale, energie fotovoltaică şi energie eoliană).

OMV Petrom Wind Power SRL este una din subsidiarele grupului OMV Petrom, activând în domeniul producţiei de energie electrică din surse regenerabile.

“În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. (21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Autoritatea de Concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege. Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la companiile terţe, referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă”, se arată în comunicatul autorităţii de concurenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO