Eveniment

Transportatorii o imploră pe Angela Merkel să rezolve problema de la frontierele Germaniei. „Germania a fost mult timp o ancoră pentru liberul schimb pe piaţa unică europeană. Implorăm Cancelarul să recunoască daunele pe care decizia guvernului ei le provoacă acum şi să excludă imediat şoferii de camioane de la testarea obligatorie COVID-19”

Transportatorii o imploră pe Angela Merkel să rezolve...

Autor: Petru Mazilu

20.02.2021, 13:00 3375

Reprezentanţii Organizaţiei mondiale de transport rutier (IRU) o imploră pe Angela Merkel să acţioneze în problema haosului la frontierele europene şi să excludă imediat şoferii de camioane de la testarea  obligatorie COVID-19. 

Transportatorii i-au scris o scrisoare cancelarului german prin care „îl imploră” să rezolve problema apărută la frontierele Germaniei după ce au fost schimbate regulile privind circulaţia şoferilor profesionişti în contextul pandemiei. În plus, modelul german a fost copiat şi de alte ţări euopene, provocând reacţii în lanţ şi oprind circuitele de aprovizionare.

„Germania a fost mult timp o ancoră pentru liberul schimb pe piaţa unică europeană. Implorăm Cancelarul Merkel să recunoască daunele pe care decizia guvernului ei le provoacă acum, în special ţărilor vecine, şi să excludă imediat şoferii de camioane de la testarea obligatorie COVID-19, astfel încât aceştia să îşi poată face meseria menţinând lanţurile de aprovizionare în mişcare", a declarat secretarul general al IRU, Umberto de Pretto.

Şoferii sunt puşi în pericol de noile reguli, consideră transportatorii.

„Şoferii de camioane, singuri în cabina lor şi lucrând în măsuri stricte de igienă, prezintă un risc redus pentru răspândirea virusului. Lăsându-i să stea la cozi de ore întregi, la temperaturi sub zero grade în faţa centrelor de testare improvizate pe marginea drumului fără un control adecvat al distanţării fizice, nu este doar inutil, ci periculos”, a precizat Umberto de Pretto.

Problemele au apărut după ce Germania a decis să introducă testare obligatorie Covid pentru toţi cei care intră în ţară, inclusiv pentru şoferii profesionişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO