Eveniment

Transa dintr-un nou credit BEI pentru Capitala

28.05.2003, 00:00 8



Prima transa din imprumutul de 200 de milioane de euro solicitat Bancii Europene de Investitii (BEI) de autoritatile Capitalei ar putea fi aprobata saptamana viitoare, a declarat, ieri, prefectul Capitalei, Gabriel Oprea.



"Cele 30 de milioane de euro pentru refacerea arterelor principale au venit deja. De asemenea, comisia care functioneaza sub autoritatea Prefecturii - formata din reprezentanti a Primariei Capitalei, ai Consiliului General, ai primariilor de sector si ai ministerului de Finante - se afla intr-o faza avansata de negociere cu comisarul BEI.



Chiar saptamana viitoare speram sa luam acceptul Bancii Europene de Investitii si, cred eu, asa cum ne-au anuntat si membrii comisiei, in cel mai scurt timp sa putem semna contractul cu BEI pentru cele peste 1.200 de strazi care nu au infrastructura, apa si canal", a precizat prefectul.



Gabriel Oprea a anuntat ca lucrarile de refacere a carosabilului din Capitala "decurg bine", acestea urmand a ajunge la final pana la toamna. "La toamna vom avea mare parte din strazi reabilitate. I-am cerut domnului Radu Florian (directorul Administratiei Strazilor - n.r.) sa lucreze inclusiv sambata si duminica pentru acest proiect, cel mai important pentru Bucuresti.



Este o solicitare normala, mai ales ca majoritatea dintre noi - iar aici ma refer la mine, la primarii de sector, la primarul general - nu avem zile libere", a mai spus Oprea.



Imprumutul de 200 de milioane de euro va fi utilizat de autoritatile Capitalei pentru modernizarea a peste 1.200 de artere secundare lipsite de utilitati publice (apa, canal). Prima transa din imprumut - in valoare de aproape 20 de milioane de euro - ar putea fi utilizata incepand chiar din luna iunie, desi primarii de sector ai Bucurestiului estimau ca vor obtine primii bani cel mai devreme la inceputul lunii august.



Prefectul Capitalei anunta, la inceputul lui mai, ca in toamna acestui an vor fi finalizate lucrarile de modernizare si reabilitare pentru aproape un sfert din principalele artere ale orasului.



Reprezentantul Guvernului in Bucuresti facea referire la acordul de finantare in valoare de 30 de milioane de euro incheiat cu BEI pentru reabilitarea celor 60 de artere principale de circulatie, precum si la primele transe din imprumutul de 200 de milioane de euro, necesar pentru refacerea celor aproape 1.200 de artere lipsite de utilitati publice.



La aceste fonduri s-ar adauga - potrivit prefectului - cele peste 800 de miliarde de lei de care dispune municipalitatea Capitalei, precum si cele peste 1.600 de miliarde de lei aflate la dispozitia primariilor de sector pentru reabilitarea si intretinerea carosabilului. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO