Eveniment

Traian Băsescu iese decis împotriva lui Vasile Blaga

Autor: Kiss Edit

17.04.2011, 23:35 46

Întrebat fiind dacă îl mai susţine pe Emil Boc la şefia PDL,şeful statului a declarat că el nu se implică în campania niciunuipartid, dar că nu îşi schimbă opţiunea.

"Dacă mă lăsau în banii mei, îi lăsam în banii lor", asubliniat Băsescu. El şi-a exprimat nemulţumirea că Vasile Blaga afăcut publică o întâlnire pe care a avut-o cu el: "(...) Nu mi-aplăcut deloc tipul acesta de speculaţie publică".

În mod cu totul neobişnuit, Preşedinţia, prin purtătorul său decuvânt, Valeriu Turcan, a avut o poziţie oficială faţă decompetiţia politică din PDL. Preşedintele Traian Băsescu "reiaapelul către competitorii care şi-au anunţat candidatura laconducerea PDL, precum şi către susţinătorii acestora, să nu maiinvoce sprijinul şefului statului în cadrul campaniei interne", adeclarat Turcan.

În iarnă preşedintele a avut mai multe întâlniri cureprezentanţii PDL încercând să-i convingă de necesitateaschimbării lui Emil Boc din fruntea Guvernului cu un premierindependent.

Totuşi, Băsescu şi-a exprimat susţinerea faţă de Emil Boc laşefia PDL. Partizanii lui Blaga au ieşit ieri să-l apere.Vicepreşe­dintele PDL Cezar Preda a declarat că "orice caporal areîn raniţă bastonul de mareşal". La congresul din mai, în cursapentru şefia PDL s-au înscris Emil Boc, Vasile Blaga şi TeodorPaleologu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO