Eveniment

Traian Băsescu, după condamnarea lui Liviu Dragnea: Trebuie să demisioneze din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

Traian Băsescu, după condamnarea lui Liviu Dragnea:...

Autor: Diana Grigore

21.06.2018, 18:56 304

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, joi pentru MEDIAFAX, că este şocat de decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea, precizând că s-a pregătit doar pentru varianta în care liderul social-democraţilor ar fi fost achitat.

”Nu am de făcut neapărat o declaraţie dintr-un motiv foarte simplu - nu am luat în calcul această variantă. Eu personal, probabil şi alţi colegi, aveam un răspuns pentru varianta în care exista achitare în acest dosar. În condiţiile de azi, şocat de decizie, nu pot să spun decât că trebuie ca eu şi toţi colegii mei să avem o poziţie de solidaritate”, a declarat pentru MEDIAFAX Codrin Ştefănescu.

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anulat pedepasa cu suspendare, de doi ani de închisoare, primită de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului. Liviu Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual.


Fostul preşedinte, Traian Băsescu a declarat, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni, că "nu doreşte nimănui să fie condamnat", însă liderul PSD trebuie să demisioneze din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

"Acum ! Daddy, nu doresc nimănui să fie condamnat, dar tu ai o condamnare penală definitivă şi alta în primă instanţă. Pricepi că nu mai poţi administra discreţionar ţara şi că trebuie să demisionezi din funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor (al treilea om în stat) ? Acum ! La PSD n-aveţi decât să faceţi ce vreţi, dar, din a treia funcţie în stat, trebuie să pleci acum!", a scris fostul preşedinte al României, Traian Băsescu pe Facebook.

Acesta a susţinut că Dragnea "ne-a băgat revoluţia fiscală e gât", întrebându-se cum e posibil ca România să fie condusă de 2 oameni condamnaţi penal, Dragnea şi Vâlcov.

"Revoluţia fiscală, un dezastru ! În 2017 am pledat pentru anularea revoluţiei fiscale, tot timpul am sperat la luciditate din partea lui Dragnea. Prin voinţa lui, ne-a băgat „revoluţia fiscală” pe gât începând cu 1 ianuarie 2018. Efecte: inflaţie de peste 5 la sută, creşterea explozivă a dobânzilor la creditele ipotecare; reducerea creditării pentru economie; diminuarea masivă a investiţiilor; creşterea dobânzilor la împrumuturile pe care le face Guvernul; creşterea dificitului bugetului de stat la peste 3 la sută din PIB; creşterea dificitului structural mult peste 1 la sută din PIB; creşterea dificitului balanţei de plăţi externe; creşterea dificitului de cont curent; deprecierea puternică a monedei naţionale. dezechilibre fiscal – bugetare majore; creşterea accelerată a datoriei publice; creştere economică nesănătoasă, bazată pe consum din import şi nu pe investiţii pentru dezvoltare. Cu ce au mai rămas bugetarii şi pensionarii din acele creşteri de venit ? Doar cu iluzii. Altfel spus, un dezastru de care se pare că acest popor nu are puterea să se scuture. Oare cum a fost posibil ca România să ajungă la discreţia a doi condamnaţi penal, Dragnea şi Vâlcov ? " a precizat Băsescu, tot pe Facebook.

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO