Eveniment

Tragedie în Turcia: Cel puţin 58 de morţi după ce o navă cu imigranţi ilegali a naufragiat - VIDEO

TRAGEDIE ÎN TURCIA: Cel puţin 58 de morţi după ce o navă cu imigranţi ilegali a naufragiat. Printre victime sunt şi copii (Imagine: CNN)

Autor:

06.09.2012, 17:29 1166

Bilanţul precedent era de cel puţin 20 de morţi.

"Numărul victimelor a crescut la 58", a declarat Ardahan Totuk, guvernatorul adjunct al provincei Izmir (vest), unde s-a produs drama, a informat agenţia de presă Anatolia.

Trupurile a 43 de persoane au fost recuperate, iar alte 15 au fost descoperite de scafandri, a precizat Totuk. Acesta declarase cu puţin timp înainte că 46 de persoane, printre care căpitanul şi secundul lui, au fost salvate.

Potrivit postului privat de televiziune CNN-Türk, vaporul de pescuit s-ar fi lovit de stânci la câteva minute după ce plecase din localitatea turcă Ahmetbeyli către o destinaţie necunoscută.

În general, imigranţii ilegali încearcă să ajungă pe insulele greceşti situate în apropiere pentru a merge ulterior în Europa de Vest.

Turcia este o rută importantă a imigraţiei clandestine din Asia către Europa, în timp ce Grecia vecină, membră a Uniunii Europene, este una dintre destinaţiile privilegiate ale acestor imigranţi, iar naufragiile ambarcaţiunilor improvizate care îi transportă sunt frecvente.

VIDEO

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO