Eveniment

Traficul de mărfuri în porturile maritime a crescut cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În doar primele 7 luni traficul total de mărfuri a ajuns la 38,62 milioane tone

Traficul de mărfuri înregistrat de la începutul anului în porturile maritime româneşti se menţine în creştere, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat miercuri Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

Potrivit unui comunicat al companiei, traficul total de mărfuri este de 38,62 milioane tone în primele 7 luni ale anului 2021, faţă de 35,20 milioane tone în aceeaşi perioadă a anului trecut, cu o creştere de circa 10%.

Traficul total este structurat astfel: 12,63 milioane tone import, 11,53 milioane tone export, 11,21 milioane tone tranzit şi 3,24 milioane tone cabotaj. Din traficul total, 29,28 milioane tone reprezintă trafic maritim şi 9,34 milioane tone reprezintă trafic fluvial.

„Atât traficul maritim, cât şi cel fluvial au înregistrat creşteri de 10,5%, cel maritim până la 29,28 milioane tone (faţă de 26,5 milioane tone în primele 7 luni din 2020), iar cel fluvial a înregistrat o creştere de 7,5 %, până la 9,34 milioane tone, faţă de 8,69 milioane tone, cantitate înregistrată în ianuarie-iulie 2020”, a transmis compania.

Traficul de cereale se menţine la aproximativ acelaşi nivel ca în anii anteriori, depăşind 13 milioane tone în primele 7 luni.

Creşteri semnificative de trafic se regăsesc în cazul următoarelor grupe de mărfuri: petrol brut, combustibili minerali solizi, minereuri de fier, produse metalice, minereuri, deşeuri neferoase, iar scăderi au fost înregistrate pentru produse petroliere şi îngrăşăminte.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.