Eveniment

Topul sectoarelor campioane la noi recrutări: Construcţiile au făcut cele mai multe angajări noi în ultimii doi ani, alături de angajatorii din sănătate şi din IT

Topul sectoarelor campioane la noi recrutări:...

Autor: Adelina Mihai

18.07.2021, 10:03 228

♦ Angajatorii din construcţii au făcut peste 35.000 de noi angajări în ultimii doi ani, în ciuda pandemiei ♦ Laurenţiu Plosceanu, ARACO: „Nevoia de personal a fost acoperită cu muncitori asiatici. Dar multe şantiere şi-ar putea sista temporar activitatea din cauza creşterii preţurilor materialelor de construcţii“ ♦ Pe lângă construcţii, angajatorii din sănătate şi din serviciile IT au făcut cele mai multe noi recrutări în perioada mai 2019 - mai 2021.

Companiile din construc­ţii, sector care are o contribuţie de 6,6% la formarea Produsului Intern Brut, au făcut cele mai multe angajări în perioada mai 2019 - mai 2021, arată datele centralizate de ZF pe baza infor­maţiilor de la Institutul Naţional de Statistică. Peste 35.500 de noi angajări au fost făcute în construcţii în ultimii doi ani, iar numărul de salariaţi din acest domeniu a depăşit 430.000 de persoane, reprezentând aproape 9% din forţa de muncă din România.

„Nevoia de personal din construc­ţii a fost acoperită de «importul» de personal din statele asiatice, şi, parţial, de muncitori români din statele vestice care s-au întors să lucreze în companiile româneşti. Declaraţiile publice merg pe ideea de a susţine în continuare investiţiile în acest sector, însă trebuie găsită o soluţie pentru compensarea creşterii explozive a preţurilor materialelor de construcţii, pentru că multe şantiere sunt în prezent în situaţia de a suspenda temporar lucrările“, a explicat Laurenţiu Plos­ceanu, preşedintele ARACO (Aso­ciaţia Română a Antrepreno­rilor din Construcţii).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO