Eveniment

Topul judeţelor după numărul de angajaţi. Timiş, Cluj şi Constanţa conduc clasamentul. La polul opus sunt judeţele Giurgiu, Călăraşi şi Ialomiţa. „Aceste judeţe au un număr mai mare de angajaţi deoarece au atras mai mulţi investitori de-a lungul timpului, au anumite avantaje competitive sau există producători mari în plan local"

Topul judeţelor după numărul de angajaţi. Timiş,...

Autor: Ramona Cornea

24.10.2020, 17:01 1733

„Aceste judeţe au un număr mai mare de angajaţi deoarece au atras mai mulţi investitori de-a lungul timpului, au anumite avantaje competitive sau există producători mari în plan local, care au dus la dezvoltarea altor producători în jurul lor.“

Numărul mediu de salariaţi din economia locală a depăşit 5,1 milioane în 2019, cu circa 96.000 mai mulţi comparativ cu anul precedent. În afară de municipiul Bucureşti (984.000 de angajaţi), judeţele Timiş (240.000), Cluj (239.000) şi Constanţa (181.817) au avut cei mai mulţi salariaţi în 2019, arată datele centralizate de ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Topul 10 al judeţelor cu cel mai mare număr de angajaţi în 2019 este completat de Braşov, Prahova, Iaşi, Bihor, Argeş, Ilfov şi Dolj. „Aceste judeţe au un număr mai mare de angajaţi deoarece au atras mai mulţi investitori de-a lungul timpului, au anumite avantaje competitive sau există producători mari în plan local, care au dus la dezvoltarea altor producători în jurul lor. Cum este Argeş, unde avem un producător mare de automobile, iar în jurul lui s-au dezvoltat alţi producători de subansambluri sau piese auto. Apoi, Timiş, Cluj, Bihor au un avantaj competitiv şi au atras investitori şi datorită apropierii de graniţa de vest şi conexiunilor de autostradă. De asemenea, judeţele care au şi centre universitare atrag inves­tiţiile pentru că investitorii găsesc acolo resurse umane calificate şi forţa de muncă de care au nevoie“, a explicat Sorina Faier, managing partner în cadrul companiei de recrutare Elite Searchers.

Totodată, dezvoltarea mediului de afaceri şi investiţiile din fonduri europene au crescut şi nivelul de trai şi diversitatea socio-culturală, prin urmare au devenit tot mai atractive şi pentru români, dar şi pentru străinii care vor să înfiinţeze un business nou sau să se extindă, spune ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO