Eveniment

Topul judeţelor după evoluţia numărului de angajaţi. Companiile din Bucureşti – Ilfov, Cluj şi Timiş au recrutat cel mai mult în perioada august 2020 – august 2021. În total, judeţele din top 10 au recrutat aproape 68.000 de angajaţi noi în această perioadă

Topul judeţelor după evoluţia numărului de angajaţi....

Autor: Ramona Cornea

20.11.2021, 08:59 1153

Numărul de angajaţi noi din Municipiul Bucureşti reprezintă aproape 25% din totalul numărului de angajaţi noi recrutaţi la nivel de ţară Cele mai mici creşteri ale numărului de angajaţi au fost înregistrate în Vaslui, Sălaj şi Covasna Singurul judeţ care a înregistrat scăderi ale numărului de salariaţi a fost Argeş.

Companiile din zona Bucureşti – Ilfov, Cluj şi Timiş au recrutat cei mai mulţi angajaţi în perioada august 2020 – august 2021, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS)  centralizate de Ziarul Financiar.

Astfel, municipiul Bucureşti ocu­pă primul loc în clasamentul ju­deţelor după evoluţia numărului de an­gajaţi, cu peste 18.700 de angajaţi noi recrutaţi în perioada august 2020 – 2021, urmat de Ilfov, cu circa 8.260 de noi salariaţi, Cluj, cu aproape 6.700 şi judeţul Timiş, cu o valoare similară.

„Judeţele menţionate au un număr mai mare de angajaţi deoarece au atras de-a lungul timpului investiţii care au creat locuri de muncă, se dezvoltă continuu. În plus, sunt şi centre universitare. Bucureştiul rămâne fruntaş, alături de Ilfov, pentru că majoritatea fabricilor sunt localizate în Ilfov, au crescut capacitatea de producţie şi au avut nevoie de angajaţi noi. În Cluj şi Timiş există mulţi producători, s-au fondat multe firme de IT, SSC-uri şi implicit au fost angajări noi“, a spus pentru ZF Sorina Faier, managing partner în cadrul companiei de recrutare Elite Searchers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO