Eveniment

Topul celor mai mari salarii: IT-iştii rămân liderii clasamentului. De la an la an, cel mai mult au crescut salariile din fabricile de tutun şi din silvicultură

Autor: Ramona Cornea

13.04.2021, 17:52 3918

La polul opus al clasamentului evoluţiei salariilor au fost cele din transporturi aeriene, cu o scădere de mai mult de 29% în februarie 2021 faţă de aceeaşi lună din anul precedent.

Salariul mediu net pe economie a ajuns la 3.365 lei, în scădere cu 0,9%, faţă de luna precedentă, însă în creştere cu 5,1% faţă de aceeaşi lună din anul precedent, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

„Luna ianuarie este în general o lună influenţată de închiderea de an precedent care, de regulă, vine şi cu anumite prime anuale sau trimestriale, prime de performanţă pentru activitatea din anul 2020 sau al 13-lea salariu, acest lucru influenţând nivelul salarial mediu al acestei luni. Ca atare, luna februarie înregistrează un nivel uşor scăzut nu neapărat din cauza scăderii nivelului salarial, ci a inexistenţei bonusurilor şi primelor acordate în luna precedentă“, explică scăderea salariului mediu net din februarie faţă de luna precedentă Răzvan Zglobiu, head of sales and talent acquisition în cadrul firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar APT Resources & Service.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO