Eveniment

Top 3 cele mai comentate subiecte pe Facebook din Ziarul Financiar

Top 3 cele mai comentate subiecte pe Facebook din Ziarul...
24.10.2016, 18:00 226

Ziarul Financiar va prezenta în fiecare seară subiectele care au generat cel mai mare interes pe Facebook. Cele trei subiecte de astăzi sunt legate de anunţul PNL, care îl propune pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier; despre realitatea afacerii F-16: Înlocuim MIG-urile vechi de peste 50 de ani cu F-16 de 35 de ani şi plătim 700 mil. euro pentru acestea, dar şi despre antreprenorii din sud-estul României care spun că oamenii capabili de muncă au plecat în străinătate.

Dacian Cioloş a fost desemnat candidatul PNL pentru funcţia de premier

Şeful Executivului Dacian Cioloş a fost desemnat luni de Biroul Politic Naţional al PNL candidat al partidului pentru postul de premier după alegerile parlamentare, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi.
 
Preşedintele PNL Alina Gorghiu anunţase că va propune Biroului Politic al partidului desemnarea lui Dacian Cioloş drept candidat al partidului pentru postul de premier, precizând că a primit acceptul lui Cioloş în discuţia de luni dimineaţă de la Guvern.

Realitatea afacerii F-16: Înlocuim MIG-urile vechi de peste 50 de ani cu F-16 de 35 de ani şi plătim 700 mil. euro pentru acestea

Forţele Aeriene Române dispun de la începutul lunii octombrie de o nouă escadrilă de avioane de luptă F-16, produse în urmă cu 35 de ani, care vor înlocui treptat actualele MiG-uri 21 LanceR, aflate în dotarea armatei române de peste 54 de ani.  În programul F16 România a investit acum aproape 700 mil. euro, sumă din care avioanele reprezintă circa 120 mil. euro, iar restul constă în suport logistic.

F16 A/B Block 15 este un avion care nu se mai produce de 20 de ani, ultimul fiind livrat în Thailanda în 1996. Cele 12 avioane F16 cumpărate la mâna a doua au 4.000 de ore de zbor.
 
Aeronavele F-16 cumpărate de România sunt fabricate între anii 1981 şi 1983 şi au parcurs programe succesive de modernizare, ajungând la varianta F-16 MLU M5.2. Resursa medie de zbor rămasă este de 4.500 de ore, diferind de la o aeronavă la alta. Pentru un ritm de zbor de circa 200 ore pe an, avioanele pot fi menţinute în serviciu aproximativ 20 de ani. Resursa tehnică a acestor aeronave poate fi prelungită de la 8.000 până la 10.800 de ore de zbor, potrivit unui anunţ al MAPN.

Antreprenorii din sud-estul României: Oamenii capabili de muncă au plecat în străinătate. Nu avem cu cine lucra în supermarketuri şi ferme

Oamenii de afaceri din Galaţi, Brăi­la, Buzău şi Vrancea au criticat autorităţile locale indiferent de numele acestora pentru declinul puterii regiunii din punct de vedere economic din 2008 încoace. 
 
Oamenii de afaceri din Galaţi, Brăi­la, Buzău şi Vrancea spun că nu mai gă­sesc forţă de lucru cali­fica­tă din cau­za migrării populaţiei în ves­tul Eu­ro­pei, iar cei care au ră­mas cer sa­la­rii mari fără să le poată „justi­fi­ca“prin competenţe.
 
„Avem probleme cu fluctuaţia personalului. Pe perioada verii mulţi pleacă la muncă în Italia, Spa­nia sau Anglia, fiind chemaţi de rude. În no­iem­­brie - decembrie încep să vină înapoi. (...) Avem angajaţi care lucrează de 20 de ani, dar avem şi oameni care vin, stau două zile şi apoi plea­că, mulţi nici nu anunţă. Cu asta se confruntă tot mediul de afaceri, cu lipsa oamenilor serioşi. Nu salariul este întotdeauna cel care motivează oa­menii“, a declarat Feliciu Paraschiv, pro­prie­ta­rul Paco Supermarket, care are o reţea de opt ma­ga­zine în sud-estul ţării.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO