Eveniment

Tiparniţa de dolari şi euro va fi pusă din nou în funcţiune

Tiparniţa de dolari şi euro va fi pusă din nou în funcţiune

Foto Shutterstock

Autor: Cristian Hostiuc

03.09.2012, 00:04 361

Europa se va chinui în această toamnă să rămână la suprafaţă şi să nu fie trasă la fund de tot de problema datoriilor, de Grecia sau Spania. De asemenea, Statele Unite intră în linie dreaptă în cursa pentru alegerile prezidenţiale, ceea ce înseamnă că pieţele vor fi inundate de o nouă tranşă de bani.

După patru ani de criză şi Europa a ajuns la concluzia că fără să printeze bani în neştire, în acelaşi timp cu SUA, nu poate rezolva problema datoriilor şi a ţărilor puternic îndatorate din zona euro.

O acţiune concertată a Fed - Banca Centrală Americană - şi a BCE - Banca Centrală Europeană - de a inunda din nou piaţa cu bani ar mai slăbi din tensiunile de pe pieţele financiare şi ar da o gură de oxigen tuturor, cel puţin până după alegerile de la americani. Totuşi, de această inundare cu bani nu va beneficia toată lumea, existând zone care vor continua să sufere de o lipsă de finanţare, cum ar fi Europa de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO