Eveniment

Ţinta investitorilor valutari: stelele se aliniază pentru o coroană norvegiană mai puternică

Ţinta investitorilor valutari: stelele se aliniază...

Autor: Catalina Apostoiu

11.04.2017, 00:00 346

Coroana norvegiană s-ar putea aprecia în această lună, aprilie aducând de obicei creşteri pentru această monedă, potrivit analiştilor, scrie Bloomberg. Moneda Norvegiei a avansat în raport cu euro în luna aprilie în 13 din ultimii 15 ani, iar în raport cu coroana suedeză în 14 din ultimii 15 ani. Creşterea medie a fost de 1,3% în raport cu euro şi de 1,1% în raport cu coroana suedeză.

În plus, coroana norvegiană ar putea fi impulsionată de o serie de factori economici în următoarele săptămâni, potrivit Danske Bank şi SEB AB. Preţurile în creştere ale petrolului şi un apetit crescut faţă de risc reprezintă argumente pentru creşterea coroanei, în timp ce creşterea economică a Norvegiei accelerează, notează Kristoffer Kjaer Lomholt, analist al Danske Bank.

„Preţul petrolului ar trebui în primul rând să lucreze în favoarea monedei norvegiene“, a declarat la rândul lui Karl Steiner, strateg al băncii SEB. Valoarea corectă pe termen scurt indicată de SEB pentru euro-coroană este 9,1129 şi pentru coroana norvegiană în raport cu cea suedeză este 1,0496, comparativ cu rata de 1,0481 înregistrată la sfârşitul săptămânii trecute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO