Eveniment

Tinerii vor angajatori şi profesori mai direcţi: „Un tânăr care nu primeşte feedback nu este conştient de punctele slabe pe care le are“. Peste 50% din joburile de astăzi vor dispărea sau vor fi înlocuite de roboţi sau automatizări

Ovidiu Folcuţ, rectorul Universităţii Româno-Americane. „Tinerii fac alegerea viitoarei cariere, însă ajung în situaţii în care regretă alegerea făcută. Nu poţi lucra într-un domeniu care nu te satisface şi să fii şi performant. Provocarea angajatorilor este să ştie care vor fi joburile căutate în următorii 5-7 ani”.

Ovidiu Folcuţ, rectorul Universităţii Româno-Americane. „Tinerii fac alegerea viitoarei cariere, însă ajung în situaţii în care regretă alegerea făcută. Nu poţi lucra într-un domeniu care nu te satisface şi să fii şi performant. Provocarea angajatorilor este să ştie care vor fi joburile căutate în următorii 5-7 ani”.

Autor: Mihaela Pascari

25.06.2017, 16:45 1784

Profesorii trebuie să ofere feedback personalizat studenţilor pentru ca aceştia să îşi cunoască punctele forte şi cele slabe în momentul în care ies în câmpul muncii, este una dintre concluziile dezbaterii privind educaţia universitară şi piaţa muncii, orga­nizată de Universitatea Româno-Ame­ricană din Bucureşti.

„Feedbackul este important deoarece un tânăr care nu îl primeşte nu este conştient de punctele slabe pe care le are, el nu are de unde să ştie că le are. Ar fi bine să existe un curs în an terminal în care fiecare tânăr să primească un feedback înainte să iasă în câmpul muncii”, a spus Claudiu Tuncu, country manager al Dow Chemical România, subsidiara locală a grupului american cu activităţi în industria chimică.

În acelaşi timp, Andreea Mihnea, director de resurse umane în cadrul companiei de audit şi consultanţă fiscală E&Y, spune că profesorii nu îşi pot asuma responsabilitatea de a oferi feedback fiecărui student în parte.

„Feedbackul este o nevoie atât în perioada facultăţii, cât şi în momentul în care tinerii ajung în mediul de business. În cadrul companiei noastre, 80% din angajaţi sunt tineri până în 34 de ani care au aceeaşi nevoie. Este nedrept să spunem că un profesor poate să dea feedback fiecărui student în parte pentru că nu există suficient timp. Acelaşi lucru se întâmplă atunci când un manager are mai mulţi angajaţi în subordine”, a  precizat Andreea Mihnea.

Totodată, una dintre provocările cu care se confruntă tinerii este cea de a îşi alege viitoarea carieră, în vreme ce angajatorii şi mediul universitar nu ştiu în ce domenii să îi pregătească, având în vedere că, dacă în prezent este la mare căutare o anumită specializare, mediul academic va putea satisface această nevoie într-o perioadă de 3-5 ani.

„Tinerii fac alegerea viitoarei cariere, însă ajung în situaţii în care regretă alegerea făcută. Nu poţi lucra într-un domeniu care nu te satisface şi să fii şi performant. Provocarea angajatorilor este să ştie care vor fi joburile căutate în următorii 5-7 ani”, a spus Ovidiu Folcuţ, rectorul Universităţii Româno-Americane.

Potrivit unui studiu prezentat de Andreea Mihnea, peste 50% dintre joburile de astăzi vor dispărea sau vor fi înlocuite de roboţi sau automatizări. „Cele mai supuse joburi sunt cele legate de munca fizică sau colectarea de date”, a spus Andreea Mihnea.

Una dintre soluţiile propuse de reprezentanţii mediului universitar, dar şi cel de business este consilierea în ce priveşte alegerea carierei care să pornească încă din perioada studiilor preuniversitare.

„Internshipurile sau alte colaborări cu mediul de business încă din facultate îi va ajuta (pe studenţi n.red) să conştientizeze mai devreme dacă le place sau nu domeniul în care urmează să activeze”, a mai spus Ovidiu Folcuţ.

Joburile viitorului vor avea şi caracteristici diferite. Un candidat nu va mai fi recrutat doar pentru că este specialist într-un anumit domeniu, ci el va trebui să deţină diverse abilităţi precum cea de comunicare, antreprenoriat, project management, spirit de echipă sau capacitatea de a asculta.

„În următorii ani nu se va căuta un simplu angajat, ci o serie de competenţe şi abilităţi pe care candidatul să le poată aplica pe anumite proiecte. Una dintre cele mai căutate abilităţi este cea de a rezolva probleme complexe”, a spus Andreea Mihnea.

Cât despre cerinţele tinerilor în ce priveşte un job, Andreea Mihnea spune că tinerii în prezent valorizează cel mai mult opţiunile de dezvoltare şi training, atractivitatea jobului sau echilibrul între viaţa personală şi cea profesională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO