Eveniment

Tinerii absolventi nu accepta salarii sub 300 euro

29.10.2007, 18:47 70

Studentii si absolventii de facultate care au participat la targul de joburi "Angajatori de top", desfasurat in Bucuresti la sfarsitul saptamanii trecute, vor sa se angajeze pentru salarii cuprinse intre 300 si 1.000 de euro.
"Nu as accepta un salariu mai mic de 300 de euro, dat fiind faptul ca aceasta este piata la ora actuala si exista destul de multe joburi pentru studenti", a declarat Denisa Burciu, studenta in anul IV la Facultatea de comunicare si relatii publice, din cadrul SNSPA Bucuresti.
La targ au participat tineri din Bucuresti, dar si din provincie, angajatorii scotand la concurs si joburi in orase precum Campina, Arad, Lugoj, Medias, Sighisoara, Alba si Brasov.
"Eu sunt student la Facultatea de Inginerie si Management Industrial din Cluj-Napoca, specializarea inginerie economica si sunt de parere ca as putea primi pana la 1.000 de euro pe luna pentru un job full-time", a declarat Marius Manuel Huta.
Cel mai bine platite joburi, in medie, raman cele din IT, banking, auto si pharma, potrivit organizatorilor evenimentului.
"Desi un job de entry level pe domeniul IT poate fi platit si numai cu 400 de euro, in medie, domeniul de tehnologia informatiei ramane segmentul de piata unde se castiga cel mai bine", a declarat Oana Stroescu, PR Manager, Angajatori de top 2007.
Potrivit organizatorilor, peste 13.000 de tineri au participat la cele doua zile de targ din Capitala. La editia de anul acesta, in Bucuresti si in Timisoara, au participat 150 de firme care au pus la bataie 3.000 de joburi. Cea mai larga reprezentare a avut domeniul IT&C pe segmentele software si telecom, domenii in care cele 35 de companii de profil au oferit posibililor angajati peste 300 de pozitii de entry level si middle management, spre deosebire de segmentul de consultanta, unde au fost disponibile circa 130 de pozitii oferite de 10 companii, si de domeniile bancar si auto, unde numarul posturilor disponibile nu a depasit 60 pentru fiecare domeniu.
"Cea mai mare cautare, la fel ca la editiile trecute a avut-o domeniul IT&C", a subliniat Cristian Hossu, business development manager la Catalyst Solutions, organizatorul evenimentului. In urma targului, care a avut loc la Timisoara si la Bucuresti, organizatorii estimeaza ca se vor face intre 800 si 1.300 de angajari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO