Eveniment

Test rapid made in Ro: A apărut primul producător local de teste antigen Covid-19 validat oficial de Agenţia Medicamentului. Despre cine e vorba?

Test rapid made in Ro: A apărut primul producător local...

Autor: Roxana Petrescu

06.05.2021, 10:48 1504

DDS Diagnostic, un business creat în 2002, specializat în dezvoltarea, fabricarea şi comercializarea soluţiilor de diagnosticare şi testare rapidă, a primit certificarea din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) pentru autotestul antigen Covid-19 produs de companie.

“Demersul de certificare oficială a testului rapid produs de noi ca Autotest s-a făcut cu scopul de a susţine şi uşura procesul de testare în masă şi în România, aşa cum au făcut şi alte ţări europene, precum Germania, Franţa, Austria, prin validarea testelor pentru uz personal. Autotestarea permite deblocarea rapidă a multor domenii de activitate importante, cum sunt Educaţia, Cultura, HoReCa etc”, spune Dana Stan, fondatorul şi liderul echipei de cercetare DDS Diagnostic.

Potrivit reprezentanţilor companiei, testul permite autorecoltarea, este neinvaziv şi se poate face oricând fără supraveghere medicală. Autotestul produs şi comercializat de către DDS Diagnostic are o precizie de peste 98%, mai spun reprezentanţii firmei.

“Cel mai mare avantaj este faptul că, prin acest produs, testarea nu mai este condiţionată de prezenţa personalului medical autorizat, ceea ce permite evaluarea simplă, eficientă şi la scară largă a infecţiilor cu  SARS-CoV-2 în rândul elevilor, a personalului HoReCa, şi a celorlalte categorii socio-profesionale blocate de mai bine de un an din cauza pandemiei.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO