Eveniment

Termenul până la care românii pot cere amânarea ratelor a fost prelungit

Termenul până la care românii pot cere amânarea...

Autor: Laura Buciu

16.05.2020, 16:06 415

Românii pot cere în continuare amânarea plăţii ratelor, după ce Guvernul a prelungit, joi, termenul, până la data de 15 iunie.

Guvernul a adoptat joi actul normativ elaborat de Ministerul Finanţelor Publice prin care se propune prelungirea pânã la data de 15 iunie 2020 a posibilitãţii de solicitare a amânãrii ratelor celor care se aflã în imposibilitatea plãţii.

Prin OUG nr. 37/2020 privind acordarea unor facilitãţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi IFN-uri anumitor categorii de debitori, Guvernul a adoptat anumite mãsuri destinate sprijinirii celor care întâmpinã dificultãţi financiare din cauza epidemiei de COVID-19.

Astfel, din 30 martie, românii au putut solicita creditorilor suspendarea obligaţiei de platã a ratelor de credit scadente, pentru o perioadã cuprinsã între 1 şi 9 luni.

Pânã la data de 8 mai 2020, un număr de 126.493 de persoane fizice şi juridice au beneficiat deja de suspendarea cu pânã la 9 luni a rambursãrii ratelor, dobânzilor şi comisioanelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO