Eveniment

Terapia Cluj aduce 770.000 de tablete de Favipiravir, medicament folosit în tratamentul formelor uşoare şi moderate de COVID-19, pentru 10.000 de pacienţi

Terapia Cluj aduce 770.000 de tablete de Favipiravir,...

Autor: Georgiana Mihalache

13.10.2020, 14:19 3884

Compania analizează şi posibilitatea transferului tehnologic al fabricării medicamentului în unitatea din Cluj -Napoca

Producătorul de medicamente Terapia Cluj aduce pe piaţă 770.000 de tablete de Favipiravir, sub brandul FluGuard, care tratează simptomele uşoare şi moderate de COVID-19. Prima cantitate de tablete va ajunge în depozitele Unifarm, distribuitorul deţinut de stat, începând cu 15 octombrie.

Cantitatea totală de Favipiravir va ajunge în următoarele şase luniîn România şi va asigura tratamentul pentru circa 10.000 de pacienţi.

Favipiravir este un medicament produs de Sun Pharma, grup din care face parte producătorul local Terapia. Compania analizează şi posibilitatea transferului tehnologic al fabricării medicamentului în unitatea din Cluj -Napoca, în încercarea de a facilita astfel accesul la tratament a unui număr mare de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 din ţară.

„Favipiravir este un medicament antiviral, inhibitor al ARN -polimerazei, dezvoltat şi utilizat în Japonia din 2014 şi în China din 2016, pentru tratamentul gripei severe sau a gripei cauzate de tulpini noi de virus gripal. Favipiravir este utilizat inclusiv pentru tratamentul de urgenţă sau compasional al infecţiilor cu virusul influenza, virusul Ebola, virusul Lassa, virusul rabic, norovirusul şi virusul febrei severe cu sindrom trombocitopenic”, potrivit unui comunicat de presă al Terapia.

Din studiile clinice a reieşit că Favipiravir ajută la eliminarea mai rapidă a virusului, în 11 zile fatţ de 14. Medicamentul este folosit deja în protocolul terapeutic din China, India şi Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO