Eveniment

Teodorovici reia povestea amnistiei fiscale: Pe noi ne interesează să dăm o şansă în principal marilor companii publice

Teodorovici reia povestea amnistiei fiscale: Pe noi ne...

Autor: Iulian Anghel

06.05.2019, 00:00 95

Guvernul va prezenta în această lună un pachet de măsuri pentru „mediul de afaceri”, care va include şi amnistia fiscală, a anunţat ministrul finanţelor Eugen Teodorovici: „Doamna premier şi cu toţii din guvern vom prezenta un pachet pentru mediul de afaceri, unde este şi această măsură pentru companiile cu capital privat şi de stat”.

Ministrul de resort a admis că „pe noi ne interesează să dăm o şansă în principal marilor companii publice, pentru că acestea, în anii care urmează, nu vor mai putea fi susţinute de stat pe diverse căi”.

Când a anunţat pentru prima dată amnistia fiscală, Darius Vâlcov, consilier de stat, a spus că aproape 100 de miliarde de lei, sume datorate de companii statului, nu mai pot fi recuperate decât într-o proporţie infimă. Prin urmare, mai bine ar fi o ştergere totală a datoriilor, pentru curăţarea bilanţurilor. Doar că acest lucru este imposibil din perspectiva legislaţiei europene (este considerat un ajutor de stat ilegal). Prin urmare, vor fi şterese doar penalităţile, iar principalul va fi reeşalonat.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO