Eveniment

Tendinţe pe piaţa de programe de MBA şi EMBA: „Conţinutul cursurilor este actualizat anual, studiile de caz folosite sunt diferite, astfel încât să încorporeze evoluţia fiecărui domeniu şi să aducă în faţa cursanţilor cele mai noi tendinţe“. Preţul mediu al unui MBA în România este de 15.000 euro

Piaţa de programe de tip MBA şi EMBA se ridică la o valoare de aproximativ 3-4 milioane de euro, o valoare relativ stabilă în ultimii trei ani.

Piaţa de programe de tip MBA şi EMBA se ridică la o valoare de aproximativ 3-4 milioane de euro, o valoare relativ stabilă în ultimii trei ani.

Autor: Alexandra Cepăreanu

03.08.2020, 19:05 180

♦ La nivel de Executive MBA sunt aproximativ 220-240 alumni anual, pe când la nivel de MBA putem vorbi de 300-400 absolvenţi.

Pentru a fi în pas cu tendinţele pieţei, programele MBA şi Executive MBA sunt actualizate an de an, spune Vasile Strat, decan al şcolii de afaceri Bucharest Busi­ness School (BBS).

„De obicei, curricula în sine nu se modifică substanţial de la an la an, modificările fiind marginale şi limitate la câteva materii. Această consecvenţă este necesară şi utilă pentru a păstra pasul schimbărilor din mediul de business. În schimb, conţinutul cursu­rilor este actualizat anual, stu­diile de caz folosite sunt diferite, astfel încât să încorporeze evoluţia fiecărui domeniu şi să aducă în faţa cursanţilor cele mai noi tendinţe.“

Spre exemplu, pen­tru a ţine pasul cu ten­din­ţele din piaţă, University of Sheffield International Faculty şi-a mutat focusul spre zona de project mana­gement în cadrul cursurilor de specia­lizare, incluzând zona de risc mana­gement aplicat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO