Eveniment

Tender face un turn de afaceri de 200 metri

25.06.2003, 00:00 12

Grupul de firme Tender va dezvolta un proiect de 90 mil. euro la Timisoara, care cuprinde un turn de afaceri inalt de 200 m, 1.100 de apartamente si un hotel de cinci stele, a declarat Dan Manolache, coordonatorul departamentului imobiliar din cadrul grupului.
"Proiectul include construirea unui centru financiar, care va fi primul si cel mai inalt bloc turn din Romania, cu o inaltime de 200 metri si 50 de etaje. Proiectul va demara in octombrie, din fonduri proprii ale grupului Tender, urmand sa fie executat in cinci ani", a declarat reprezentantul grupului, care a adaugat ca pentru a finanta proiectul vor fi stabilite parteneriate strategice cu bancile interesate.
Manolache a mai precizat ca investitia in acest proiect va fi recuperata in timpul de executie prevazut de cinci ani. Acesta va fi dezvoltat pe o suprafata de 80.000 mp, proprietate a grupului Tender, in apropierea orasului de pe Bega. Locuintele plurifamiliale vor dispune de o suprafata intre 90 si 130 mp, pretul urmand sa fie stabilit in functie de cele existente pe piata imobiliara, orientativ nivelul pretului fiind de circa 600-700 euro/metru patrat. In pret, sunt incluse pretul terenului aferent, utilitati, centrala individuala de apartament si alte facilitati.
Toate blocurile de locuinte vor avea doua nivele subterane, cu locuri de parcare.
Hotelul va avea o capacitate de 300 de locuri, in timp ce in adrul proiectului vor mai functiona un centru comercial si un centru de agrement.
Pana la demarea acestui proiect mare, grupul Tender va finaliza un proiect pilot de locuinte, in valoare de 5 mil. euro. Proiectul este in faza executarii structurii, deja existand o acoperire de 20% de catre cerere a numarului de apartamente.
Grupul Tender se arata interesat sa dezvolte proiecte imobiliare la Hunedoara, cu o investitie estimata la 3-3,5 mil. euro pentru executarea a 80 de apartamente. Grupul intentioneaza ca in 3-5 ani sa dezvolte si in Bucuresti proiecte rezidentiale pe suprafete de circa 200.000 metri patrati.
Pentru asigurarea fondurilor necesare in vederea unor asemenea proiecte, Manolache afirma ca "este posibila lansarea de obligatiuni pe piata pentru atragerea de fonduri". La o asemenea sursa de finantare a recurs un alt developer imobiliar, compania Impact SA Bucuresti, care a lansat in acest an o emisiune de 1,5 mil. $ pentru finantarea unor proiecte rezidentiale.
Grupul de firme Tender, condus de omul de afaceri timisorean Ovidiu Tender, activeaza in diverse domenii de la constructii, imobiliare, servicii petroliere si prospectiuni geologice pana la furnizarea de echipamente pentru industria energetica, IT sau asigurari. Anul trecut, cifra de afaceri a grupului de firme Tender a depasit 200 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO