Eveniment

Teleorman: Cursurile au fost suspendate începând de luni de la ora 12.00; şapte drumuri blocate

Teleorman: Cursurile au fost suspendate începând de...

Autor: Ionut Jifcu

26.02.2018, 10:11 49

Cursurile unităţilor de învăţământ din judeţul Teleorman au fost suspendate, începând de luni de la ora 12.00 şi marţi. De asemenea, şapte drumuri din judeţ sunt blocate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit hotărârii luate, luni dimineaţa, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), având în vedere evoluţia negativă a fenomenelor meteorologice - viscol, ninsori abundente şi ger - şi a faptului că administratorii drumurilor naţionale şi judeţene fac faţă cu greu pentru deszăpezirea carosabilului, cursurile unităţilor de învăţământ sunt suspendate pentru ziua de 26 februarie, începând cu ora 12.00, şi în data de 27 februarie.

Totodată, următoarele tronsoane de drum sunt blocate temporar în vederea acţionării eficiente a mijloacelor de deszăpezire: DN 65A Turnu Măgurele - Roşiorii de Vede, DN 51 Zimnicea - Izvoarele, DN 51A Zimnicea - Piatra, DJ 504 Alexandria - Cernetu şi Alexandria - Lăceni, DJ 703 Călineşti - Mavrodin, DJ 506 Beiu - Ştorobăneasa şi Merişani - Băbăiţa, DJ 506A Răzmireşti – Vităneşti.

Tot luni, în şedinţa CJSU Teleorman, s-a luat decizia suplimentării numărului de utilaje de deszăpezire cu un număr de 24 de mijloace tehnice.

”La nivelul judeţului Teleorman, administratorii drumurilor naţionale şi judeţene (SDN şi SDJ) acţionează pe principalele căi de circulaţie cu următoarele mijloace de deszăpezire şi materiale antiderapante: SDN - 53 de mijloace de deszăpezire şi aproximativ 2.000 tone sare; SDJ - 49 de mijloace de deszăpezire, peste 1.200 tone de nisip şi aproximativ 2-600 tone de sare”, se arată într-un comunicat remis de CJSU Teleorman.

Luni dimineaţa a intrat în vigoare o altă atenţionare cod portocaliu dar de ninsori abundente, temporar viscolite, strat consistent de zăpadă, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman. În aceste judeţe, va ninge abundent şi se va depune strat de zăpadă local de peste 30-40 cm, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Atenţionarea expiră luni, la ora 23.00.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO