Eveniment

Telemunca, cuvântul-cheie al pandemiei: ce aşteptări au managerii şi antreprenorii pentru 2021. Christophe Dridi, Renault: Nu vom putea reveni exact la stilul de muncă de dinainte

Telemunca a devenit principala opţiune a companiilor din industria de outsourcing din România în această perioadă.

Telemunca a devenit principala opţiune a companiilor din industria de outsourcing din România în această perioadă.

Autor: Ramona Cornea

04.01.2021, 07:30 670

♦ Christophe Dridi, şeful celei mai mari companii din România: Nu vom putea reveni după pandemie exact la stilul de muncă de dinainte ♦ Laurenţiu Lazăr, Colliers: Pentru sectorul de birouri, ultimele luni au întărit convingerea că nu se poate lucra de acasă în mod constant şi pe termen foarte lung ♦ Adrian Vasilescu, BNR: Munca de acasă face să scadă costurile în companii şi instituţii, sunt plătite mai puţine chirii pentru birouri, scade consumul de energie termică şi electrică.

Anul 2020 a avut un cuvânt greu de spus pe piaţa muncii din România, iar în primele şase-şapte luni din anul trecut pandemia a trimis să muncească de acasă aproape un sfert dintre angajaţii din economia locală, conform statisticilor europene. Mai mult, companiile spun că au în plan să extindă munca de acasă sau telemunca şi după ce va trece pandemia, astfel că „noul normal“ ar putea însemna munca de la masa din bucătărie sau din sufragerie.

„Trebuie să învăţăm din această perioadă. Nu vom putea reveni după pandemie exact la stilul de muncă de dinainte. Acum putem vinde maşini pe internet, normal că vom continua. Înainte de pandemie, în fiecare seară, semnam foarte multe acte pe hârtie. Odată cu pandemia, semnez pe computer. Autorităţile s-au adaptat, sistemul IT s-a adaptat, departamentul de legal s-a adaptat. Nu vom reveni la acte semnate pe hârtie. În istoria umanităţii în criză am evoluat şi ne-am adaptat“, spunea anterior Christophe Dridi, preşedintele şi directorul general al Automobile Dacia, cea mai mare companie din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO