Eveniment

Taximetriştii care au participat la protestul faţă de Uber, în Timişoara, au fost amendaţi

Taximetriştii care au participat la protestul faţă de...

Autor: Adriana Mit

28.01.2018, 20:45 138

Taximetriştii care au participat, duminică seara, la protestul faţă de Uber, în Timişoara, vor fi amendaţi, poliţiştii deschizând un dosar penal pentru împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice şi instigare publică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, Ionuţ Sârbu, a declarat, duminică seara, corespondentului MEDIAFAX, că toţi cei peste o sută de taximetrişti care au participat la protestul faţă de Uber urmează să fi amendaţi cu sume între 500 şi 5.000 de lei. De asemenea, poliţiştii timişeni au deschis un dosar penal pentru împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice şi instigare publică.

“În urma protestului organizat în cursul zilei de astăzi, 28 ianuarie 2018, pe raza municipiului Timişoara, de către taximetrişti, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de împiedicare sau îngreunare a circulaţiei pe drumurile publice şi instigare publică, fiind întocmit un dosar penal in rem în acest sens. Totodată, toţi participanţii la protestul neautorizat urmează să fie sancţionaţi contravenţional conform Legii 60 din 1991 privind participarea la adunări publice nedeclarate şi neautorizate. Amenzile sunt cuprinse între 500 şi 5.000 de lei”, a afirmat Ionuţ Sârbu.

De asemenea, cei peste o sută de taximetrişti care au participat la protestul pe de străzile Timişoarei urmează să fie chemaţi la sediul IPJ Timiş pentru a fi audiaţi.

Aproximativ 100 de taximetrişti din Timişoara au organizat, duminică, un protest spontan faţă de Uber şi s-au plimbat în coloană pe străzile oraşului. Acţiunea a avut loc după scandalul de sâmbătă noaptea, când mai mulţi taximetrişti s-au bătut cu şoferi de la Uber.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO