Eveniment

Tatiana Proskuryakova, Country Manager-ul pentru România şi Ungaria al Băncii Mondiale: România stă bine la elaborarea de proiecte legislative

Tatiana Proskuryakova, Country Manager-ul pentru România...

Autor: Alina Botezatu

30.10.2018, 18:58 241

Tatiana Proskuryakova, Country Manager-ul pentru România şi Ungaria al Băncii Mondiale (BM), a susţinut, marţi, că România a progresat mult, din 2000 până în prezent, în ceea ce priveşte elaborarea şi scrierea proiectelor legislative. 

„România are o agendă legislativă extrem de plină de viaţă şi activă. Este important pentru serviciile publice şi pentru diversele ministere să fie capabile să prezinte principiile pe baza cărora iau decizii bune. Din punctul meu de vedere, cred că România este într-o poziţie bună, lucrează la evaluarea impactului reglementărilor încă din anul 2000, lucrăm împreună la acest aspect. Cred că este fantastic şi aş vrea să continuam să lucrăm la acest aspect. Multe progrese au fost făcute”, a afirmat Tatiana Proskuryakova, în cadrul conferinţei „Experienţa Internaţională în Evaluarea Impactului Reglementărilor”.

De asemenea, Country Manager-ul BM pentru România şi Ungaria a precizat că aceia care elaborează legile se confruntă, peste tot în lume, nu doar în România, cu două provocări.

„Prima este realizearea unei conexiuni mai bune cu cetăţenii, dar şi cu diferitele părţi ale organismelor guvernamentale, adică o mai bună comunicare. În final, de asemenea, este nevoie să se atragă atenţia asupra elaborării măsurilor legislative, aceasta fiind cea de-a doua provocare. Deci, evaluarea impactului reglementărilor este pozitivă, atâta timp cât decizia are anumite baze”, a subliniat Proskuryakova.

Oficialul BM a menţionat că membrii organizaţiei au descoperit că românii se aşteaptă din partea autorităţilor la un cadrul legislativ predictibil şi stabil. Ei au făcut această descoperire în momentul în care au lucrat la noua strategie pentru România, la începutul acestui an. „Este o aşteptare pe care o împărtăşesc alături de mulţi alţi oameni de pe întreg globul. (…) Pentru a putea face acest lucru, trebuie să îţi bazezi agenda de politici publice pe analize, pe date”, a mai spus Proskuryakova.

De altfel, oficialul BM a completat că unele dintre provocările privind elaborarea legilor nu sunt specifice României, Finlandei sau Marii Britanii. „Aceste provocări le întâlnesc, mai devreme sau mai târziu, toţi cei care lucrează la realizarea de reglementările”, a adăugat Proskuryakova.

În acest context, oficialul Băncii Mondiale a precizat că sunt necesare împărtăşirea de bune practici între cei implicaţi în realizarea proiectelor legislative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO