Eveniment

Tătaru: Relaxarea cvasi-totală nu se poate produce când avem transmitere comunitară accentuată

Tătaru: Relaxarea cvasi-totală nu se poate produce...

Autor: Andreea Tobias

24.06.2020, 19:10 106

Măsurile de relaxare erau necesare, dar nu pot fi luate dacă transmiterea comunitară a noului coronavirus este accentuată şi dacă oamenii nu respectă măsurile de precauţie, a spus la Digi24 ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Sunt creşteri asumate câtă vreme nu depăşim o creştere progresivă şi trecem la o creştere exponenţială. Avem 321 de cazuri, în contextul în care 2 zile am avut între 200 şi 250. Este o transmitere comunitară accentuată, dar o punem şi pe seama celor 3 măsuri de relaxare şi pe weekendurile prelungite”, a spus ministrul.

Tătaru recomandă în continuare păstrarea distanţării, a regulilor de igienă, purtarea măştii în spaţiile închise şi în mijloacele de transport şi evitarea zonelor aglomerate.

„Nerespectarea acestor reguli poate duce la o transformare a creşterii progresive într-o creştere exponenţială şi atunci avem şi o transmitere comunitară accentuată care va duce la un moment dat, dacă nu respectăm aceste reguli, la nişte restricţii. Progresiv mergem spre relaxare cvasi-totală, dar aceasta nu se poate produce când avem transmitere comunitară accentuată şi vedem că acele reguli de protecţie sau de precauţie nu sunt aplicate”, a spus Tătaru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO