Eveniment

Tarom interzice folosirea smartphone-ului Samsung Galaxy Note 7 în timpul zborului

Tarom interzice folosirea smartphone-ului Samsung Galaxy...

Autor: Ştefan Stan, Bogdan Alecu

20.10.2016, 19:43 2939

Tarom s-a alăturat operatorilor aerieni care interzic pe durata zborului folosirea smartphone-ului Samsung Galaxy Note 7 în timpul zborului, potrivit unui anunţ al companiei pe zborul Timişoara-Bucureşti. 

Samsung a retras recent de la vânzare definitiv Samsung Galaxy Note 7, după zeci de rapoarte în care telefonul a luat foc sau a explodat. punând în pericol utilizatorii şi pe cei din jur. 

Mai multe companii aeriene din Australia, Asia şi Europa refuză să transporte modelul de smartphone Galaxy Note 7, imediat după ce Statele Unite au interzis, la bordul avioanelor, telefonul lansat de Samsung din cauza riscului de a lua foc, potrivit BBC.

Air Berlin, a doua firmă aeriană de transport din Germania după Lufthansa, Dragonair, o companie aeriană internaţională şi regională din Hong Kong şi Virgin Australia, al doilea mare tramsportator aerian din Australia, după Qantas, au interzis şi ele telefoanele Samsung Galaxy Note 7 la bordul avioanelor.

Un avion al companiei Southwest Airlines, care trebuia să decoleze din Louisville, cu destinaţia către oraşul port Baltimore din SUA, a fost evacuat la începutul lunii după ce dintr-un smartphone Samsung Galaxy Note 7 a început să iasă fum, ulterior dispozitivul luând foc. 

Samsung a anunţat pe 11 octombrie că opreşte definitiv producţia pentru modelul problematic Galaxy Note 7, într-o mişcare drastică de a renunţa la modelul care a provocat cel mai mare scandal pentru gigantul sud-coreean, scrie Bloomberg.

După ce a fost anunţată oprirea temporară a vânzărilor modelelor revizuite după rechemarea-masivă din septembrie, Samsung a renunţat definitiv să mai producă smartphone-urile care ar fi trebuit să concureze cu iPhone şi cu alte modele premium de telefoane. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO