Eveniment

Ţările care îşi închid închisorile din lipsă de deţinuţi. Cum arată un penitenciar de 5 stele. „Scopul nostru nu e să umilim oamenii, ci să-i schimbăm”

Ţările care îşi închid închisorile din lipsă de...
14.04.2017, 21:01 2939

În timp ce în închisorile din România gradul de ocupare a ajuns la peste 150%, în alte ţări se pune lacăt pe puşcării din lipsă de deţinuţi. Campania DIZGRAŢIAŢII vă prezintă soluţiile găsite de Norvegia, Olanda sau Suedia pentru a transforma condamnaţii în oameni cinstiţi.

Închisoarea Bastøy, din Norvegia, este considerată una dintre cele mai bune din lume, oferind deţinuţilor confort, libertate şi sprijin social pentru a deprinde valorile morale necesare transformării în cetăţeni onorabili. Rezultatul: doar 16% dintre deţinuţi au recidivat.

În ultimele două decenii, ţările nordice au investit sute de milioane de euro în modernizarea vechilor penitenciare sau în construirea unor noi clădiri în care să îi încarcereze pe cei care au încălcat legea. În Norvegia, de exemplu, o insulă a fost transformată cu totul într-un centru de detenţie, dar nu are scopul de a-i încarcera pe infractori, ci de a-i reabilita şi a-i transforma în cetăţeni onorabili.

Citiţi continuarea în gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO