Eveniment

Tăriceanuă atacă puternic guvernarea PNL: Poate voi credeţi că o să fiţi la putere pe viaţă, dar şi Ceauşescu a crezut asta

Tăriceanuă atacă puternic guvernarea PNL: Poate voi...

Autor: Gabriel Pecheanu

24.07.2020, 10:12 73

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le transmite guvernanţilor că „poate voi credeţi că o să fiţi la putere pe viaţă, dar şi Ceauşescu a crezut asta chiar şi pe 20 decembrie 1989”. El crede că actuala putere ar trebui să facă proiecte pentru România, nu pentru clientela de partid,cu fondurile UE.

„Bun, ne-am lămurit că aşa zisele negocieri de la Consiliul European ale dlui Iohannis nu au fost un succes pentru România, dar nu mai e mare lucru de făcut. Suma noastră este mai mică decât ce am fi avut nevoie, dar a venit timpul să ne adunăm şi să compensăm printr-un plan înţelept şi o creştere a capacităţii administrative astfel încât să fim capabili să absorbim cât mai mult din aceste sume”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

El mai afirmă că este o mare diferenţă între a accesa 1/3 din 80 de miliarde de euro sau cel puţin 2/3 din această sumă .

„Să nu ne amăgim că vom trage 100%!. Iar acest lucru nu se poate face prin acţiuni heirupiste ale guvernului Orban sau prin discursuri propagandistice ale dlui Iohannis. Dacă rămânem în această ecuaţie riscăm ca aceşti bani să fie prea ideologizati politic şi guvernul care va veni după actualul să o ia de la început cu alte planuri. Aşa am pierdut mulţi bani şi mult timp până acum. Fiecare guvern a simţit nevoia să mai modifice puţin traseul unei autostrăzi începute de guvernul dinaintea lui sau să mai modifice specificaţiile pentru un spital regional pentru ca cei dinaintea lui să nu poată clama că este autostrada sau spitalul lor. Aşa am ajuns să batem pasul pe loc”, a adăugat liderul ALDE.

El apreciază că „Iohannis & Co” merg în aceeaşi direcţie: sunt banii lor, sunt proiectele lor, sunt succesele lor.

„Băieţi, am mai fost pe drumul ăsta, nu vreţi să schimbăm? Nu vreţi ca planul pe care îl trimiteţi la Bruxelles, voi sau ce guvern l-o trimite, să fie unul acceptat de societate? Nu credeţi că în loc de Planul Iohannis ar fi mai sigur să trimitem Planul României? Dacă puteţi să vă desprindeţi ochii de pe sondaje şi de pe alegeri ar fi bine să vă gândiţi la o dezbatere a acestui plan în Parlament, în prezenţa autorităţilor locale, a partenerilor sociali şi a societăţii civile (dar civile, nu în civil)! Că îi spunem Pact Naţional de Dezvoltare sau în orice alt fel, el are mult mai multe şanse de a fi dus la bun sfârşit dacă este asumat de toţi actorii politici şi civici din România! Poate voi credeţi că o să fiţi la putere pe viaţă, dar şi Ceauşescu a crezut asta chiar şi pe 20 decembrie 1989”, a conchis preşedintele ALDE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO