Eveniment

Tăriceanu, despre Cioloş: Propunerea de comisar european nu îi aparţine lui Băsescu, am făcut-o eu

Tăriceanu, despre Cioloş: Propunerea de comisar...

Autor: Ana Petrescu

05.11.2018, 23:59 375

"Propunerea de comisar european nu îi aparţine lui Băsescu, am făcut-o tot eu. El (Cioloş – n.r.) era funcţionar în Ministerul Agriculturii, şi unul dintre colegii mei din PNL, Dan Motreanu fusese numit după demisia lui Remeş. Motreanu a venit la mine şi mi-a spus «nu mă regăsesc în această funcţie şi l-a recomandat pe Cioloş, care avea o carte de vizită bună»", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, luni seară la TVR 1.

Liderul ALDE a adăugat că: "Dar clasa asta pe care el o critică l-a impins în sus şi atunci vorbeşte de la sine. Mi s-a părut foarte nepotrivită această formulă".

Despre USR, Tăriceanu a spus că are convingerea că este un partid creat de conducerea SRI, iar preşedintelui PNL, Ludovic Orban, după ce "i-au arătat pisica" a devenit "un căţelus care schelălăie pe unde apucă".

"Eu am convingerea că USR e un partid creat de conducerea SRI, văzându-i cum se poziţionează, pentru că nu există susţinători mai fervenţi ai statului paralel, ai serviciilor. PNL a fost cuminţit într-un mod foarte eficient. L-au luat pe Orban, i-au arătat pisica, iar apoi a devenit un căţeluş care schelălăie pe unde apucă. PNL care ar fi trebuit să fie un partid de factură occidentală, care să apere drepturile oamenilor, de aceea i-am numit că sunt aliniaţi statului paralel", a spus preşedintele ALDE.

Ludovic Orban a afirmat, la un post TV, că a fost mereu mirat de carierele politice ciudate, referindu-se la Dacian Cioloş, numit ministru al Agriculturii de Călin Popescu Tăriceanu, nominalizat comisar european pentru agricultură de Traian Băsescu, iar pentru al doilea mandat propus Victor Ponta.

"Pe mine m-au mirat întotdeauna carierele politice ciudate. Urmăresc cu mare atenţie diferite cariere extrem de ciudate. Şi aici am să vă spun despre Cioloş faptul că a apărut din neant. A fost pus de Tăriceanu ministrul al Agriculturii. Nici azi nu am reuşit să înţeleg de ce. După ce a picat guvernul PNL, s-a dus consilier la Băsescu, care era principal adversar al PNL şi care l-a propus comisar european. După ce şi-a terminat mandatul de comisar european la alegerile din 2014, cine credeţi că l-a propus pentru un al doilea mandat de comisar european? Preşedintele PSD, premierul din acea perioadă Victor Ponta", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, duminică seară, la postul B1 Tv.

Dacian Cioloş a scris, duminică pe Facebook, că PNL se află în zona vechii clase politice, refuzând "cu obstinaţie" să se reformeze şi să se alăture MRÎ, într-un proiect de schimbare a societăţii româneşti. Acesta a adăugat că liberalii doar aşteaptă "să cadă PSD natural şi ei să le ia locul".

Fondatorul Mişcării România Împreună (MRÎ) a mai spus că de-a lungul timpului au existat alianţe ciudate sau nepotrivite, iar oamenii politici care le-au făcut nu vor să vadă că România s-a schimbat, iar contextul european şi internaţional este diferit în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO