Eveniment

Ţara care a ascuns numărul de cazuri de COVID-19: Potrivit unei investigaţii BBC, numărul real ar fi de trei ori mai mare decât datele publicate de autorităţi

Ţara care a ascuns numărul de cazuri de COVID-19:...

Autor: Eduard Ivanovici

03.08.2020, 16:44 2997

Numărul de decese cauzate de coronavirus în Iran este aproape triplu faţă de datele publicate de guvern, arată o investigaţie a serviciului BBC Persian.

Din dosarele guvernului reiese că au murit aproape 42.000 de persoane din cauza COVID-19 până pe 20 iulie, comparativ cu 14.405 decese raportate de ministerul sănătăţii. Numărul persoanelor infectate este aproape dublu faţă de cifrele oficiale: 451.024 vs. 278.827.

Iranul, ţara care a suferit cel mai mare impact generat de coronavirusul în Orientul Mijlociu, a înregistrat în ultimele săptămâni o creştere semnificativă a numărului de cazuri.

Primul deces cauzat de COVID-19 în Iran a fost înregistrat în data de 22 ianuarie, potrivit dosarelor medicale dezvăluite de BBC, cu aproape o lună înainte de raportarea primului caz de coronavirus.

Datele au fost transmise în mod anonim către BBC şi includ detalii precum internările zilnice din spitalele din Iran, simptomele, numele, vârsta şi sexul pacienţilor, durata de spitalizare şi alte afecţiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO