Eveniment

Tabără: Preţurile alimentelor nu sunt sub presiune. Există premise ca oferta agricolă să acopere cererea

Tabără: Preţurile alimentelor nu sunt sub presiune. Există premise ca oferta agricolă să acopere cererea

Autor: Liviu Iancu

24.05.2011, 17:46 80

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că suntpremise ca oferta de produse agricole să acopere cererea, în acestan, ceea ce "nu creează o presiune suplimentară asupra preţurilor",după ce FNPAR a anunţat majorări de preţuri, acuzând condiţiilemeteo şi lipsa de politici agricole, informează Mediafax.

"Afirmaţiile FNPAR cu privire la scumpiri de preţuri la alimenteinvocă prognoza meteo şi lipsa unor politici agricole şi estimeazăpierderi de producţie la anumite culturi (secară, rapiţă,oleaginoase). Constatăm, din păcate, că semnatarii nu indicăconcret sursele pe care se bazează aceste afirmaţii ceea ce poatepune sub semnul întrebării veridicitatea lor. Acum nu se pot facepreviziuni legate de o eventuală scădere a producţiei la culturilede cireşe, caise şi ardei", a afirmat Tabără într-un comunicat.

Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România(FNPAR) a anunţat, duminică, o majorare a preţurilor produselealimentare, în perioada următoare, invocând atât condiţiile meteocât şi lipsa unui sprijin pentru acest sector din parteaMinisterului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Tabără a adăugat că în ceea ce priveşte preţurile alimentelor"pare a se continua" o anumită abordare a scumpirilor anunţate înmedia, cu toate consecinţele care decurg din aceasta, inclusiv"reacţii speculative ale pieţei" la astfel de informaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO