Eveniment

Synevo aruncă în joc o nouă „armă”. Diviza de laboratoare din România a lansat un test care poate depista atât COVID-19 cât şi gripa

Synevo aruncă în joc o nouă „armă”. Diviza de...

Autor: Andreea Tobias

14.10.2020, 14:47 349

Un test combinat care depistează gripa sau/şi Covid-19 a fost lansat de Synevo. Analiza costă 375 lei şi se poate face în 25 de oraşe ale României. 

Synevo România anunţă că lansează în premieră testul combinat de depistare a ARN-ului viral SARS-COV-2 (testul de referinţă pentru diagnosticul specific de COVID-19) şi Influenza A/B (virusul gripal A/B).

Testul RT PCR multiplex permite detectarea simultană şi diferenţierea virusurilor care determină boli respiratorii.

Recoltarea probelor se poate face în 32 de centre din 25 de oraşe, la preţul de 375 lei.

Similaritatea manifestărilor clinice din infecţiile virale face ca diagnosticarea exclusiv pe baza simptomelor clinice să fie dificilă. Testarea RT PCR multiplex depistează dacă pacientul este pozitiv la una dintre categoriile de virusuri implicate cel mai frecvent în apariţia infecţiilor respiratorii din sezonul rece, oferind medicilor informaţii cheie pentru un diagnostic corect şi rapid.

„Ne bucurăm că am reuşit să facem disponibil acest test într-un interval foarte scurt de la lansarea sa internaţională, venind în sprijinul medicilor, pacienţilor şi autorităţilor implicate în gestionarea pandemiei de Covid-19. Apropierea sezonului gripal va îngreuna sensibil munca medicilor, simptomatologia pentru SARS Cov2 şi pentru virusurile gripale Influenza A şi B fiind foarte apropiată”, a declarat Antoanela Curici, director medical Synevo România.

Testul poate fi realizat, la acest moment, doar cu programare online pe site-ul synevo.ro. Probele sunt recoltate de la nivel nazofaringian, iar rezultatele vor fi raportate autorităţilor, conform legislaţiei în vigoare pentru cele doua patologii, gripă şi Covid-19.

Testul este acreditat de Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA), având o acurateţe foarte ridicată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO