Eveniment

Sute de pompieri, pregătiţi să intervină în zonele vizate de avertizarea cod roşu de vijelii

Sute de pompieri, pregătiţi să intervină în zonele...

Autor: Andreea Tobias, Mediafax

06.05.2019, 18:22 88

Peste 180 de pompieri sunt pregătiţi să intervină în zonele vizate de avertizarea cod roşu de vijelii, anunţă IGSU. În zonele vizate au fost transmise mesaje de avertizare către populaţie prin sistemul Ro Alert.

„În urmă cu puţin timp, ANM a emis o avertizare COD ROŞU în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, care vizează fenomene meteorologice imediate - vânt cu peste 100-110 km/h, cu aspect tornadic, grindină de mari dimensiuni, averse torenţiale ce vor cumula cantităţi de 30-35 l mp”, anunţă IGSU.

În zonele de manifestare a fenomenelor au fost transmise mesaje de avertizare către populaţie prin sistemul Ro_Alert.

La nivelul celor două judeţe au fost activate grupele operative ale ISU şi au fost dispuse măsuri de mobilizare imediată a forţelor şi mijloacelor de intervenţie.

În cazul apariţiei situaţiilor de urgenţă, peste 180 pompieri militari cu 100 de autospeciale şi mijloace tehnice sunt pregătiţi să acţioneze în sprijinul populaţiei.

„În funcţie de evoluţia situaţiei din teren, echipajele de salvatori pot fi suplimentate imediat cu personal alertat din turele libere. În situaţia manifestării vântului puternic şi căderilor de grindină, recomandăm populaţiei să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate”, adaugăI IGSU.

Meteorologii au emis, luni seară, cod roşu de vijelii pentru judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, valabil până la ora 18:30. Sunt anunţate descărcări electrice, averse torenţiale şi grindină de mari dimensiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO