Eveniment

Sute de articole de citit: Ministerul Finanţelor a pus în dezbatere publică normele de aplicare a Codului fiscal

Sute de articole de citit: Ministerul Finanţelor a pus...
20.04.2018, 00:00 177

Ministerul Finanţelor a pus joi în dezbatare publică pe site-ul mfinante.ro normele de aplicare a Codului fiscal, proiect care are ca scop, potrivit expunerii de motive, clarificarea modificărilor aduse cadrului fiscal, ca urmare a intrării în vigoare a mai multor acte normative de modificare şi completare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Actul normativ stabileşte metodologia de aplicare unitară a noilor prevederi în vederea clarificării acestora, precum şi „pentru asigurarea unei abordări corecte a legislaţiei fiscale, reducerea costurilor de conformare a contribuabililor şi administrarea coerentă a sistemului de impozite şi taxe”. Documentul cuprinde prevederi referitoare la impozitul pe profit, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, impozitul pe venit şi contribuţiile sociale obligatorii, impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi, taxa pe valoarea adăugată, accize şi alte taxe speciale, impozite şi taxe locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO