Eveniment

Sute de angajaţi din Finanţe protestează în holul ministerului pentru că nu au primit sporurile

13.10.2010, 13:17 68

Mai mult de 100 de funcţionari din Ministerul Finanţelor Publiceau declanşat un protest spontan şi s-au strâns în holul principalde la intrarea în instituţie, nemulţumiţi că nu au primit sporurilesalariale, scrie Mediafax Business.

"Uitaţi-vă, să vadă toată lumea cu ce salarii trăim. Salariinesimţite?! Nu poţi să trăieşti cu 4-5 milioane de lei (vechi-n.r.). Am 20 de ani de muncă în Ministerul Finanţelor. Directoriinoştri cu răspundere au 19 milioane de lei (vechi - n.r.). Ne spunelumea că avem salarii nesimţite? Nesimţiţi sunt cei care afirmă aşaceva!", a declarat pentru Mediafax unul dintre participanţii laprotest, care avea în mână fluturaşul de salariu.

Acordrea sporurilor pentru personalul din Ministerul FinanţelorPublice a fost unul dintre motivele invocate de preşedintele TraianBăsescu la momentul remanierii fostului ministru al FinanţelorSebastian Vlădescu.

Vlădescu a declarat în repetate rânduri că va acorda sporuriangajaţiilor din Ministerul Finanţelor până la intrarea în vigoarea legii salarizării unice, întrucât eliminarea acestor stimulenteechivalează cu o reducere a veniturilor de aproximativ 60%.

Update 2: Angajaţii Direcţiei Generale aFinanţelor Publice Iaşi au întrerupt activitatea, în jurul orei14.00, aproximativ 200 de salariaţi fiind adunaţi în holul de laparterul instituţiei.

"S-a întrerupt şi la noi activitatea. Acum se adună oamenii.Sunt deja 200 de salariaţi în holul de la parterul instituţii. Nuam putut ieşi afară, din cauza sărbătorilor Iaşiului, lângăclădirea instituţiei fiind organizate mai multe acţiuni. Sescandează «Hoţii», sunt aceleaşi lozinci auzite şi la Bucureşti. Eun gest de solidaritate cu colegii noştri de la MinisterulFinanţelor. Şi noi suntem în aceeaşi situaţie cu colegii dinCapitală", a declarat pentru Mediafax, Maria Ţăran, purtătorul decuvânt al Direcţiei Generale a Finaţelor Publice din Iaşi.

Update 3: Aproximativ 300 de angajaţi dincadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Braşov au ieşit înfaţa instituţiei, miercuri, în jurul orei 14.00, fiind nemulţumiţide măsurile luate de Ministerul Finanţelor privind diminuărilesalariale.

Update 4: Peste 200 de angajaţi ai DirecţieiFinanţelor Publice Cluj au declanşat, miercuri, un protest spontanşi au întrerupt lucrul, adunându-se în curtea instituţiei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO