Eveniment

Suspans la Ministerul Economiei: Uite ministrul, nu-i ministrul!

Foto Andreea Alexandru

Varujan Vosganian şi-a dat demisia din funcţia de ministru pe 7 octombrie

Autor: Liviu Dadacus

14.10.2013, 21:07 203

Liberalii nu i-au găsit un înlocuitor lui Varujan Vosganian (foto) la Ministerul Economiei nici la peste o săptămână de la demisia acestuia din guvern. Numele vehiculat pentru preluarea portofoliului de însuşi Vosganian - Remus Vulpescu - nu s-a dovedit deocamdată a fi real. Astăzi liberalii ar trebui să decidă într-o şedinţă pe cine vor desemna totuşi la Economie, după ce nici duminică, nici ieri nu au căzut de acord asupra unui nume.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu, care este şi ministru interimar al economiei, a declarat ieri că a delegat o parte din competenţele de la ministerul al cărui portofoliu îl deţine ca interimar secretarului de stat Bogdan Badea, dar a infirmat faptul că l-ar fi delegat pe directorul său de cabinet Remus Vulpescu pentru a se ocupa de Ministerul Economiei.

„Nu (l-am delegat pe Remus Vulpescu - n.red.). Domnul Remus Vulpescu este directorul meu de cabinet la Ministerul Finanţelor Publice şi a fost în prima zi când am fost numit prin decret prezidenţial ministru interimar şi a îndeplinit formalităţile de preluare a mandatului de la domnul ministru Varujan Vosganian“, a precizat Chiţoiu. El a adăugat că cel căruia i-a delegat o parte din competenţe este secretarul de stat Bogdan Badea din cadrul Ministerului Economiei.

Întrebat de ce este nemulţu­mit ministrul demisionar Varujan Vosganian în privinţa lui Remus Vulpescu, Chiţoiu a răs­puns: „Nu ştiu, întrebaţi-l pe domnul ministru Vosganian“. El a precizat că nu a discutat pe această temă cu Vosganian întrucât nu a fost întrebat de acesta. „Nu am discutat, că nu m-a întrebat“, a spus Chiţoiu.

Fostul ministru a precizat că până în acest moment au fost contabilizate mai multe propuneri de înlocuitor pentru Varujan Vosganian la Ministerul Economiei, propuneri care provin atât din zona politică, cât şi din cea tehnocrată. „În discuţie sunt mai multe propuneri. Ele vor fi supuse şedinţei de mâine (astăzi -  n.red.) la BPN. Există propuneri din ambele zone (politică şi tehnocrată - n.red.)“, a mai spus Chiţoiu.

Fostul ministru al economiei Varujan Vosganian anunţase pe blog cine a ocupat biroul său după ce a demisionat din funcţia de ministru, el scriind: „The winner is... Remus Vulpescu!!! Dacă recunoaşteţi personajul, comentariile vă aparţin...“.

„Vreţi să ştiţi cine a fost cel care a ocupat biroul meu, după ce mi-am trimis demisia la Palatul Victoria şi am părăsit sediul Ministerului Economiei? The winner is... Remus Vulpescu!!! Dacă recunoaşteţi personajul, comentariile vă aparţin...“, scrie Vosganian pe blogul său.

În prezent, Remus Vulpescu este directorul de cabinet al vicepremierului Daniel Chiţoiu, care asigură interimatul la Ministerul Economiei, după demisia lui Varujan Vosganian. Vulpescu face parte şi din Consiliul de supraveghere al Hidroelectrica. El a precizat aseară pe Facebook că nu a primit o propunere de a prelua postul de ministru al economiei şi nu a avut vreo discuţie în acest sens cu vreun decident politic.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO