Eveniment

Supraveghetorul european al asigurărilor sare în sprijinul lui Mişu Negriţoiu. „Sunt convins că actuala conducere a ASF are competenţa necesară pentru a rămâne în funcţie“.

Supraveghetorul european al asigurărilor sare în...

Autor: Anelis Baciu

04.11.2016, 00:03 615

EIOPA, supraveghetorul pieţei asigurărilor la nivel european, sare în sprijinul preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), afirmând într-o scrisoare semnată de preşedintele Gabriel Bernardino şi adresată prim-ministrului, preşedintelui Camerei Deputaţilor, şi preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu, că actuala conducere a ASF are competenţa şi abilităţile necesare pentru a rămâne în fruntea instituţiei.

Preşedintele EIOPA subliniază în scrisoarea văzută de ZF că sub îndrumarea actualei conduceri a ASF, piaţa locală de asigurări a făcut progrese importante în sensul îmbunătăţirii nivelului de încredere în rândul clienţilor. EIOPA laudă şi demersul ASF de evaluare a activelor şi a stabilităţii companiilor locale de asigurări efectuat anul trecut, dar şi buna colaborare a ASF cu instituţiile europene.

Scrisoarea transmisă de EIOPA vine în con­textul în care parlamentarii vor să-l demită pe Mişu Negriţoiu. Parlamentarii îl acuză de o gestionare defici­tară a conflic­tului dintre asigurători şi transportatori generat de creşterile semnificative ale tari­felor poliţelor auto obligatorii (RCA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO