Eveniment

Suplimentarea numărului de posturi de judecător din fondul de rezervă, admisă de CSM

Autor: Departamentul Social

07.06.2012, 19:26 114

CSM a avut în vedere numărul mare de posturi vacante din sistem, situaţie care a condus şi conduce la supraîncărcarea intanţelor.

În 8 februarie 2012, preşedintele CSM, Alina Ghica, susţinea că este foarte important ca sistemului judiciar să-i fie garantate resursele umane şi materiale pentru a funcţiona, Ministerul Justiţiei având un rol crucial.

"Din perspectiva implementării noilor Coduri trebuie regândită politica de resurse umane pe paliere numeric - calitativ, respectiv formare, specializare a magistraţilor - şi logistic. Sub acest ultim aspect este foarte important ca sistemului să-i fie garantate resursele umane şi materiale pentru a funcţiona şi asta presupune o acţiune concertată a factorilor de decizie. Ministerul Justiţiei joacă un rol crucial", declara judecătoarea Alina Ghica.

Potrivit şefului CSM, adoptarea unei strategii de resurse umane constutie o prioritate a conducerii Consiliului, în raport şi de concluziile proiectului finanţat de Banca Mondială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO