Eveniment

Suceava, un judeţ din eşalonul al doilea, „adună“ 72.000 de angajaţi şi investiţii străine directe de 450 milioane de euro. Primii 20 de jucători din mediul de afaceri sucevean fac un sfert din businessul judeţului

Suceava, un judeţ din eşalonul al doilea, „adună“...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.04.2020, 20:15 2752

Suceava, din punct de vedere al businessului, se situează la jumătatea clasamentului în topul judeţelor din România după cifra de afaceri şi soldul investiţiilor străine directe, arată datele de la Registrul Comerţului.

Astfel, raportat la cifra de afaceri totală a companiilor din judeţ, Suceava a avut în 2018 „ cel mai recent an pentru care toate firmele şi-au anunţat rezultatele financiare „ un business total de 17,5 miliarde de lei (peste 3,8 mld. euro), clasându-se pe locul 19, lângă judeţe precum Satu Mare, Buzău sau Dâm­boviţa. Cumulat, companiile din Suceava au fost, în 2018, angajatori pentru 72.000 de oameni.

În ceea ce priveşte stocul investiţiilor străine directe (ISD), acesta era, la 31 de­cembrie 2018, de 447 de milioane de euro, poziţionând judeţul Suceava pe locul 21 între judeţele României. Valoarea este compa­rabilă cu cea din judeţe ca Bacău, Buzău sau Sălaj. De precizat este că datele se referă la companiile al căror sediu social este în judeţul Suceava, ceea ce nu înseamnă că întreaga lor activitate se derulează în acest judeţ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO