Eveniment

Subscrierile Grawe Asigurari s-au redus cu 14%

25.02.2010, 23:06 40

Grawe, una din companiile de top zece din piata asigurarilor deviata, a incheiat anul trecut cu prime brute subscrise in valoarede 74,4 mil. lei (17,7 mil. euro), in scadere cu 14% fata de2008.

Compania a trecut insa pe profit, cu un rezultat net de 7,6 mil.lei (1,8 mil. euro), dupa ce in anul anterior a inregistrat opierdere de 1,3 mil. lei.

"In mod evident, ingrijorarea unei mari parti a populatieireferitoare la stabilitatea locurilor de munca si, implicit, aveniturilor, precum si situatia financiara impovarata de creditelecontractate in trecut au afectat interesul multora pentruasigurarile de viata", au declarat oficialii Grawe.

Potrivit celor mai recente date, in primele noua luni ale anuluitrecut piata asigurarilor de viata a scazut cu 10%. Companiile aufost puternic lovite de scaderea vanzarilor de polite noi, inclusivdin cauza prabusirii cererii de credite, dar si de faptul ca peste80.000 de clienti au renuntat la politele lor deoarece aveau nevoiede lichiditati. Grawe a platit anul trecut despagubiri de 1,8 mil.lei, fata de 2,5 mil. lei in 2008. Activele au urcat cu 17%, la 258mil. lei. "Odata cu imbunatatirea perspectivelor economice,preconizam o crestere a nivelului vanzarilor de contracte noi sistabilizarea numarului de iesiri din portofoliu, desi 2010 va fiinca un an dificil." Grawe estimeaza ca anul acesta piataasigurarilor de viata va creste cu 5%.

Compania face parte din grupul austriac Grazer Versicherung. Lasfarsitul anului Grawe avea 55 de unitati teritoriale, din care 17au fost deschise in 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO