Eveniment

Subiectul de top din America: Ceasul Rolex pe care l-a purtat Joe Biden la preluarea mandatului de preşedinte al SUA, care valorează peste 7.000 de dolari

Subiectul de top din America: Ceasul Rolex pe care l-a...
24.01.2021, 12:59 1856

La ceremonia de inaugurare, preşedintele american Joe Biden a purtat un Rolex Datejust, cu un cadran albastru, care valoreaza peste 7.000 de dolari. Pentru mulţi, un ceas de lux la mâna unui preşedinte nu este nimic suspect, ba chiar ceva demn de poziţia sa.

Conceptul era norma înainte, când Eisenhower sau Lyndon Johnson au pozat în biroul Oval cu Rolexuri la mână. Însă asemenea ceasuri nu mai sunt la modă în era internetului, când cei mai mulţi preşedinţi şi politicieni în general consideră ceasul de lux ca un simbol al elitismului, scrie The New York Times.  

Bill Clinton a purtat un Timex Ironman, un ceas descris de Washington Post drept ”un ceas digital de plastic, gros ca o cărămidă şi frumos ca o hernie”. Succesorul său, George W. Bush, a purtat un Timex Indiglo, pe care îl puteia cumpăra de la orice supermarket.

Barack Obala a evitat să poarte ceasuri scumpe. Donald Trump nu a ţinut cont de aceste norme, el a rămas fidel brandurilor precum Patek Philippe, Rolex şi Vacheron Constantin. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO