Eveniment

Studiu: Transmiterea coronavirusului, redusă la jumătate după vaccin

Studiu: Transmiterea coronavirusului, redusă la...

Autor: Andreea Tobias

12.03.2021, 22:24 414

Transmiterea coronavirusului a fost redusă la jumătate după vaccinare, arată un studiu britanic citat vineri de autorităţile scoţiene.

Eficacitatea vaccinurilor anti-Covid înregistrate deja este confirmată, cel puţin parţial, şi împotriva transmisiei virusului către alţii, potrivit unui studiu britanic citat vineri de autorităţile scoţiene, scrie ANSA.

Studiul, realizat pe 300.000 de persoane de Universitatea din Glasgow şi Public Health Scotland şi descris drept „foarte încurajator”, indică o scădere cu 30% a transmiterii după prima doză de vaccin şi cu 54% după rapel.

Anterior, cercetările efectuate pe întreaga populaţie scoţiană creditaseră eficacitatea masivă a vaccinurilor împotriva infecţiei cu Covid, cu o scădere de peste 80% a internărilor în spitale după o singură doză de Pfizer şi de 90% după o doză de AstraZeneca.

Marea Britanie a vaccinat până acum aproximativ 23 de milioane de persoane, folosind aproximativ în aceeaşi măsură AstraZeneca şi Pfizer. Şi a înregistrat o incidenţă extrem de limitată a efectelor secundare grave.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO