Eveniment

Studiu Metro: 70% dintre români şi-ar dori să aibă propria lor afacere, iar 41% dintre români sunt îngrijoraţi cu privire la evoluţia economiei în viitor

Studiu Metro: 70% dintre români şi-ar dori să aibă...

Autor: Roxana Rosu

10.10.2017, 00:04 112

Majoritatea românilor şi-ar dori să aibă o afacere proprie (71%), dar în acelaşi timp 41% dintre ei sunt îngrijoraţi cu privire la situaţia economiei în viitor şi 28% cu privire la evoluţia din sfera politică, arată un studiu realizat de grupul german Metro în România, Germania, Franţa, Olanda, Italia, Portugalia, Republica Cehă, Turcia, Rusia şi China.

Procentul românilor interesaţi de un business propriu este mult mai mare decât media din cele 10 ţări participante la studiu, de 48%, ţara noastră fiind depăşită doar de Turcia (74%) şi urmată de China (58%).

Pe de altă parte, românii sunt printre cei mai îngrijoraţi cu privire la economie, depăşiţi doar de Rusia, Italia şi Turcia.

Studiul mai arată că majoritatea francezilor şi chinezilor (80%) sunt încrezători în propriile guverne, în ceea ce priveşte susţinerea micilor afaceri, la polul opus fiind însă italienii (cu doar 18%) şi românii, cu 24%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO