Caută doar în titlu
Eveniment

Studiu Mercer: Un director dintr-o companie de IT din România câştigă 6.200 de euro brut pe lună, de şase ori mai mult decât un angajat cu funcţie suport

♦ Un director dintr-o companie de tehnologie din România câştigă de 6,4 ori mai mult decât un angajat cu o funcţie suport în cadrul aceleiaşi companii ♦ Diferenţele salariale dintre şefi şi subalterni din România sunt comparabile cu cele din Cehia ♦ În Danemarca, un director dintr-o companie de IT câştigă de 2,5 ori mai mult decât angajatul cu cel mai mic salariu, iar în Ungaria directorii câştigă de aproape 10 ori mai mult decât subalternii.

Valoarea mediană a salariului obţinut de un director dintr-o companie de tehnologie din România este de circa 6.200 de euro brut pe lună (3.650 de euro net), arată rezultatele stu­diului salarial şi de beneficii realizat de com­pania de HR Mercer Marsh Benefits. În acelaşi timp, un angajat de pe o funcţie suport dintr-o companie de tehnologie fără studii superioare şi cu 2 - 3 ani de experienţă (asistent, operator call-center, recepţioner etc.) are un salariu de 6,4 ori mai mic decât un angajat din top management, cu o valoare mediană de 960 de euro brut pe lună (565 de euro net).

„Raportat la costul vieţii, din punct de vedere financiar, un manager din România primeşte echivalentul veniturilor unor manageri din state dezvoltate, precum Elveţia. România are manageri mai bine plătiţi decât statele din jur, comparativ la costul vieţii, pentru că a avut deficit de manageri, iar companiile au supraplătit aceste funcţii pentru a rezolva problema“, a explicat Alina Popescu, talent information solution leader pentru România şi regiunea Balcani în cadrul companiei de HR Mercer Marsh Benefits.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.