Eveniment

Studiu Korn Ferry: Salariile angajaţilor români cresc, dar nemulţumirea oamenilor se resimte din ce în ce mai mult

Studiu Korn Ferry: Salariile angajaţilor români cresc,...

Autor: Adelina Mihai

20.12.2018, 00:05 1326

Aproape 60% din angajaţii români nu consideră că sunt plătiţi corect în raport cu piaţa.

Doar patru din zece angajaţi români (42%) consi­deră că sunt plătiţi echitabil prin com­pa­raţie cu alte persoane care depun o muncă similară în alte companii, ponderea acestora fiind mult mai redusă decât în urmă cu patru ani, când 74% din angajaţi credeau că sunt re­com­pensaţi corect în raport cu piaţa, arată rezultatele unui studiu realizat de firma de exe­cutive search şi consultanţă în management Korn Ferry.

„Nivelul de devotament profesional al angajaţilor a rămas, per ansamblul, la acelaşi nivel în ultimii ani, însă ce s-a schimbat a fost percepţia angajaţilor asupra modului în care sunt plătiţi. Deşi câştigă mai bine, gradul de mulţumire al angajaţilor în raport cu sumele primite este mai redus. Această problemă nu se poate rezolva prin investiţii în majorări salariale, ci prin investiţii cu cap. Companiile trebuie să îşi plătească echitabil angajaţii, să le explice de ce primesc un anumit salariu, cum pot câştiga mai mulţi bani şi care sunt criteriile de eligibilitate ale unui bonus anual, de exemplu“, a explicat Anca Puiu, consultant în cadrul Korn Ferry.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO