Eveniment

Străinii aflaţi în board-urile companiilor din top 100 sunt la prima promovare sau în pragul pensionării

Ford a asamblat în primele patru luni aproape 3.000 de utilitare Transit Connect

Străinii aflaţi în board-urile companiilor din top 100 sunt la prima promovare sau în pragul pensionării

Autor: Adelina Mihai

28.06.2011, 00:05 1024

Majoritatea managerilor străini mem­bri în consiliile deadministraţie ale celor mai mari 100 de companii locale după cifrade afa­ceri sunt fie la prima lor promovare, fie sunt aflaţi înpragul pensionării, arată rezultatele pre­li­minare ale unui studiurealizat de Fun­daţia Noua Europă, fondată de scriitorul şipro­fesorul Andrei Pleşu, în colaborare cu universitatea elveţianăSt. Gallen.

"Uriaşa majoritate a străinilor din board-urile celor mai maricompanii din România nu au mai fost niciodată în viaţa lor membriîntr-un consiliu de administraţie. Se trimit în România persoanecare fie sunt la prima lor promovare, de multe ori chiar la primalor ex­pe­rienţă în străinătate şi primesc direct o po­ziţie înboard, fie sunt persoane aflate la sfâr­şi­tul carierei. Aceştiadin urmă au avut o ca­rie­ră îndelungată în companie, dar nu pepoziţii de top, ci de middle management, şi primesc o funcţie înboard-ul unei companii româneşti ca pe un bonus", susţineeconomistul Liviu Voinea, autor al studiului. Voinea este şipro­fe­sor în cadrul Academiei de Studii Econo­mice şi al ŞcoliiNaţionale de Studii Politice şi Administrative, precum şi directorexecutiv al Grupului de Economie Aplicată.

Concluziile preliminare ale studiului au venit după cepartenerii elveţieni ai studiului au verificat executivii membri înconsiliile de administraţie ale companiilor locale într-o ba­ză dedate internaţională prin intermediul căre­ia s-au identificat numai10 dintre cei 300 de membri străini ai CA prezenţi pe piaţa locală,ceea ce înseamnă că numai aceştia au făcut parte şi din alteboard-uri.

În total, în consiliile de administraţie a ce­lor mai mari 100de companii locale sunt 560 de persoane, ceea ce înseamnă că, înmedie, com­ponenţa board-ului unei companii este de 5,6 membri."Mărimea medie a consiliilor de adminis­tra­ţie este mult mai marela companiile de stat, unde există peste 10 membri în board, întimp ce la privat media este de 5 membri", a mai spus Voinea.

Vârsta medie a membrilor din consiliile deadministraţie

Cele mai multe companii incluse în studiu (65) au capital privatstrăin, în timp ce 21 de companii sunt companii de stat, iar 14repre­zintă companii cu capital privat românesc.

"În ceea ce priveşte împărţirea membrilor din consiliile deadministraţie în funcţie de sex, s-a constatat că 18% dintre membrisunt femei, ceea ce nu e rău, pentru că media europeană este de12%. În Suedia media este de 18%, în timp ce în Norvegia mediaponderii femeilor în board-uri este de 24%, cea mai mare dinEu­ro­pa", a mai spus Voinea.

Femeile sunt supra­re­prezentate în companiile de stat, undepon­derea acestora în consiliile de administra­ţie este de 35%,spre deosebire de mediul privat, un­de ponderea femeilor în rândulmembrilor din board este de doar 15%. Vârsta medie a membrilorboard-urilor este de 47 de ani.

Şi la companiile de stat sau româneşti, dar şi la companiilestrăine, ponderea cea mai mare în rândul membrilor din consiliilede adminis­traţie o au cei cu vârsta cuprinsă între 41 şi 50 deani. "4% dintre românii din board-urile de conducere sunt sub 30 deani, în timp ce numai 0,4% dintre străini au sub 30 de ani. Totuşi,este de remarcat faptul că 11% dintre managerii străini au peste 60de ani", a mai spus Voinea.

După 20 de ani de capitalism, străinii nu au încăîncredere în managerii români

În ceea ce priveşte naţionalitatea mem­bri­lor din board-urilecompaniilor de pe piaţa lo­cală, 55% dintre aceştia sunt români,restul fiind străini. Deşi majoritatea firmelor incluse în studiusunt străine, preponderenţa mem­bri­lor români este explicată şiprin faptul că în fir­me­le de stat toţi membrii din board suntro­mâni, iar numărul de membri din consiliile de ad­ministraţie dela firmele de stat este dublu faţă de cel al companiilorstrăine.

"Companiile străine sunt departe de a face tre­cerea cătremanagementul local, pentru că nu au încă încredere în manageriiromâni. 71% din membrii CA ale companiilor străine sunt manageristrăini, iar 29% sunt români. Cei mai mulţi străini sunt greci,după care urmează austriecii şi francezii", a adăugat Voinea.

Din punctul de vedere al funcţiei pe care o au membriiboard-urilor din topul celor mai mari companii din România, studiulclasifică managerii după atribuţiile lor executive şinon-executive. În sectorul privat, 79% din membrii board-ului suntexecutivi - adică au şi putere de decizie, şi putere de execuţie.Per ansamblu, dintre cei 560 de membri, 91% din executivi sunt lacompaniile private, iar numai 9% sunt în com­paniile de stat.

În opinia lui Voinea, un alt indicator al stă­rii în care seaflă economia României îl repre­zin­tă faptul că numai 12 dintrecompaniile din top 100 sunt listate la bursă şi nici acestea nu auinformaţii publice despre membrii consiliilor de administraţie. Înalte state, în studiile similare care se fac pe un eşantion care iaîn considerare topul companiilor listate la bursă - în funcţie devaloarea capitalizării bur­sie­re - dar care corespunde în mareparte şi cu topul companiilor în funcţie de cifra de afaceri.

"Dintre cele 12 companii, numai despre 3 avem informaţii privindcomponenţa board-ului. Oltchim, marea vedetă a bursei, nu apublicat nicio informaţie legată de CV-urile membrilor dinconsiliul de administraţie. Lipsa gu­vernanţei corporativeafectează grav eficien­ţa economiei româneşti. Companiile nu suntin­te­resate să spună informaţii despre cei care le conduc, nu suntinteresate să intre în relaţie directă cu investitorii. De ce?Pentru că fac profit oricum şi pentru că nu sunt listate. Iar celelistate nu se bazează pe volume mari de tranzacţionare, pentru cănu sunt milioane de investitori la bursă", a precizat Voinea.

Scopul final al studiului îl reprezintă identi­fica­reacorelaţiei dintre variabile precum vârs­ta, sexul, experienţaprofesională, educaţia sau naţionalitatea membrilor din consiliilede ad­mi­nistraţie ale top 100 companii şi modul în careinfluenţează performanţa companiei. La stu­diu, care ar trebui săfie finalizat în luna de­cem­brie a acestui an, lucrează în prezent3 persoane.

Studiul se realizează în paralel în Româ­nia, în Albania, înRepublica Moldova şi în Elveţia, beneficiază de o finanţare deaproximativ 200.000 de euro pentru o perioadă de trei ani.

"Prima sarcină în cadrul studiului a fost să vedem cine faceparte din consiliile de administraţie. Top 100 companii au peste90% din profiturile din economia românească, iar cei aflaţi înboard-urile de conducere sunt cei care conduc economia. Parteneriielveţieni nu au înţeles de ce ne-a luat un an să strângem numainumele membrilor din CAÊÈ, a mai spus Voinea.

Cercetarea are ca scop identificarea managerilor care fac partedin elita de business a României şi care ia în considerare top 100companii locale în fucţie de cifra de afaceri la data de 31decembrie 2009, potrivit clasificării furnizate de InstitutulNaţional de Statistică. În top nu au fost incluse SIF-urile,companii care sunt exclusiv de investiţii Ð cum e FondulProprietatea- şi nici branch-urile (spre exemplu, şapte bănci, cumeste ING - care nu este înregistrată în România- nu au fost incluseîn studiu). Din cele 100 de companii, numai la 44 s-au putut aflaunele informaţii privind componenţa consiliilor de administraţie înmod voluntar, aceste date fiind publicate pe site-urileinstituţiilor sau au fost oferite în chestionarele aplicate lastudiu. Restul informaţiilor au fost cumpărate de la RegistrulComerţului, instituţia care oferă informaţii privindadministratorii companiilor.

"Există încă două companii pentru care nu am reuşit să aflămcine sunt membrii consiliului de administraţie: Electrica şiRomsilva, deci în studiu sunt incluşi membrii din board-urile a 98de companii", a mai spus Voinea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO